Въвеждат воден режим в Монтана от утре

  • 05 януари 2012 14:14

  • 1071
  • 0
Въвеждат воден режим в Монтана от утре
©

Режим на водата през нощта въвежда община Монтана от утре, съобщи кметът Златко Живков, след консултация с управителя на ВиК в Монтана Валери Иванов.

От 23.30 ч. до 5.30 ч. налягането по тръбите в целия град ще бъде намалено от 4,7 на една атмосфера. На приземните и първите етажи ще има вода, но на по-високите - не. Мярката се налага с цел пестене на водата от яз. "Среченска бара", която е намаляла от 15,6 на 5,9 млн. куб. м, каза Живков. Той припомни, че "мъртвият" обем, под който не може да се черпи вода, е три милиона кубически метра.

От 10 юли 2011 г. в област Монтана не е валял дъжд със стопанско значение. Всеки ден оттогава досега разходът на вода от яз. "Среченска бара" по направленията към Монтана и Враца е бил по-голям, отколкото притокът във водохранилището, съобщи кметът на Монтана.

Той поясни, че пълно спиране на водата ще доведе до множество аварии по водопроводната мрежа. От яз. "Среченска бара" се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица, Вършец, Мездра и още двайсетина села от Северозападна България.

Последвайте канала на

БТА
1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини