Мърдок изригна в Twitter срещу Великобритания

  • 03 януари 2012 13:00

  • 726
  • 0
Мърдок изригна в Twitter срещу Великобритания
©

Медийният магнат Рупър Мърдок направи дебюта си в Twitter със скандал. На 31 декември австралиецът се регистрира в социалната мрежа и публикува доста рязък коментар: "Британците имат твърде много празници за разорена държава".

След лавина от негативни коментари, Мърдок изтри туита, но продължи да споделя своите становища по ред политически въпроси. Например той изяви подкрепата си за един от републиканските кандидати за американски президент – Рик Санторум.

В последния си коментар Мърдок призовава Барак Обама да изпълни плана си за образованието, тъй като в тази сфера се разразява най-сериозната криза в САЩ. "Без четене, без писане, без работа", заявява медийният магнат през социалната мрежа.

Магнатът коментира и биографията на Стив Джобс с автор Уолтър Исааксън с думите "Интересна, но нечестна" и допълва, че семейството най-вероятно не я харесва. В други свои туитове той подкрепя филми като We Bought A Zoo и The Descendants, като и двата са продукции на неговото филмово Fox звено. Мърдок дори споделя и впечатления от движението в Ню Йорк с думите "студен и празен, дори "Сентръл парк", приятно."

Само в рамките на 4 дни Мърдок е събрал над 80 хил. "последователи" в Twitter, които до момента се наслаждават на 24 негови публикации. Повечето от писанията на Мърдок ползват спорна безглаголна граматика, най-вероятно в следствие на ограничението на социалната мрежа от 140 знака на съобщение.

Докато много хора са възмутени от коментарите след внезапната поява на Мърдок в социалната мрежа, не са малко онези, които се чудят дали всъщност зад тях не стои съпругата му Уенди Денг, която последва съпруга си и натрупа бързо значителен брой последвоатели в "Туитър", коментира "Гардиън".

Последвайте канала на

Novini.bg
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини