Тръмп търси 1,5 млрд. долара за изграждането на стена с Мексико

  • 16 март 2017 21:02

  • 3952
  • 2
Тръмп търси 1,5 млрд. долара за изграждането на стена с Мексико
© GettyImages/Gulliver

Държавният глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще представи бюджетен план, в който призовава за около 1,5 млрд. долара, които да бъдат използвани за финансиране на планирането и изграждането на стена по границата с Мексико, пише изданието The Washington Post.

Допълнителни 2,6 млрд. долара ще бъдат поискани за финансиране на граничната сигурност през следващата година.

Републиканците демонстрират нарастващо нежелание да се строи стена на границата между САЩ и Мексико, макар обещанието на Тръмп да бе заложено в предизборната кампания.

Тази седмица ключови сенатори изразиха опасения за това кой ще плати сметката за стената, а някои изразиха директни съмнения, че Мексико ще го покрие сумата, както Тръмп по-рано обеща.

Дори и тези, отворени към идеята на стена, говорят за нея с осезаемо по-малко ентусиазирани тонове.

"Не ме интересува изобщо, докато Мексико плаща за това“, заяви сенатор Джеф Флейк от Аризона, която има близо 400 мили обща граница с Мексико. "Но ако ние плащаме за нея, това вече е повод за сериозна загриженост“, предупреди Флейк.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3952 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.19 | 19:59

2
А то и границата между България и Турция трябва да има такава стена, но управниците са получили пари от Ердоган и са до там.
ОН

2017.03.18 | 12:45

1
и сега накъде?нали тръмпчо щеше да финансира със собствени пари стената а?поредната греда на самозванкото патокът тръмп.

Добави коментар

Водещи новини