Студент получи 11 месеца затвор за наркотици и побой над полицай

  • 16 март 2017 13:16

  • 1789
  • 0
Студент получи 11 месеца затвор за наркотици и побой над полицай
©

21-годишен студент получи 11 месеца затвор заради държане на наркотици и причиняване на телесна повреда на полицай. Наказанието е отложено с изпитателен срок от три години и 6 месеца пробация с пробационни мерки - задължителна регистрация и задължителни срещи с пробационен служител, съобщават на сайта на прокуратурата.

Павел П. се призна за виновен за това, че на 04.04.2016 г. в гр. В. Търново, в стая на студентските общежития, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - общо 64,331 гр. коноп /марихуана/ и 48 бр. таблетки с тегло 9,64 гр. MDMA /екстази/, като всички наркотични вещества са на стойност 626,39 лв.

Той се призна за виновен и за това, че по същото време и място причинил на полицейски служител в Сектор „ПКП” при ОД на МВР гр. В. Търново, при изпълнение на службата му /проверка по получен сигнал/ лека телесна повреда.

При извършената проверка полицаите установили, че в бюрото на Павел П. в буркан има марихуана, която е негова. Докато чакали пристигането на дежурна група, студентът започнал да се държи агресивно, блъснал няколко пъти полицая, което наложило да му бъдат поставени белезнициq при което полицейският служител получил нараняване на ръката.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини