Кметът на Антверпен забрани турски митинг

  • 14 март 2017 10:31

  • 12503
  • 6
Кметът на Антверпен забрани турски митинг
© Getty Images/Guliver

Кметът на Антверпен Барт де Вевер е издал заповед, с която забранява предвиден за петък митинг на турската Партия на националистическото действие (ПНД), съобщават медии в Белгия.

Забраната следва становище на полицията, че подобна проява е заплаха за обществения ред. Отбелязва се, че по-рано Де Вевер е забранил и проява на Сивите вълци - организация, свързана с ПНД.

Забраненият митинг е бил насрочен в помещения частна собственост. Властите поясняват, че в случай на заплаха за обществения ред могат да се намесят и при събития, организирани в частни имоти. Белгийските крайни националисти от Вламс беланг са съобщили, че насрочват контра-митинг, но още не са подали молба за разрешение от общината.

Забраната на властите в Антверпен е издадена на фона на напрежението между съседна Холандия и Турция от последните дни покрай осуетеното участие на турски министри в митинги на холандска земя в подкрепа на референдума за президентско управление. Засега Холандия, Германия и Австрия се противопоставиха на подобни прояви, Белгия решаваше различно за отделните случаи, а Франция даде възможност проявите да се състоят. Европейската комисия коментира, че всяка държава домакин е в пълното си право да преценява дали подобни прояви да бъдат разрешени, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12503 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.03.16 | 04:18

2
А в България кога ще се забранят? Всеки който се смята за турчин да си върви в Турция и там да си митингува колкото иска.
Да

2017.03.16 | 04:20

6
Много си прав(а),но тия неща се правят когато има държава и отговорни политици,а не долни помии навеждащи се пред всеки.

2017.03.16 | 04:20

5
турчине, преди да станат кървави османски земи са били 12 века Български земи!!! Така че, вместо да претендираш, вземи та се засрами, че сурата на цела турция е омърсен с кръвта, която сте проляли на милиони изклани невинни жертви! Абе как имаш сурат и да се обаждаш бе - сурат е т

2017.03.16 | 04:19

4
Е това са мюслитата, също като циганите, че и по-гадни. Клали, заграбвали и вместо да са благодарни на българите, че още не сме ги изклали, а сме им дали възможност да живеят с нас - те и претендират. Хайййде примати, махала у анадола!
Истината

2017.03.16 | 04:19

3
Когато в една къща има помия, то стопанина я изхвърля, не чака някой друг да го направи. А ние тук в България чакаме някой да дойде и да ни изхвърли помията и боклуците. Това трябва ние да го направим сами. Другите могат само да ни помогнат.
borisov

2017.03.15 | 22:22

1
ne turcite 6te se mahat ot bulgaria a nie tova sa bili osmanski zemi, nie da se radvame 4e vse o6te sme na tezi zemi bratko balgarino

Добави коментар

Водещи новини