Ева Майдел: София и Бургас са пример за европейски интелигентни градове

  • 07 март 2017 15:35

  • 1715
  • 6
Ева Майдел: София и Бургас са пример за европейски интелигентни градове
© ПП ГЕРБ

„Радвам се, че градове като София и Бургас са едни от добрите примери за интелигентни градове в Европа, с които можем да се гордеем“. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в рамките на панелна дискусия на тема „Интелигентните градове в Европа“, състояла се в понеделник, 6 март 2017 г., в Представителството на Бавария в Брюксел.

„София прие една от първите не само за България, но и за Европа, Стратегии за интелигентна специализация на града. В столицата ни е позициониран домът на 22 компании, извършващи научни изследвания и развойна дейност, София Тех Парк. Също така София разполага с нови инфраструктури за трафик с актуализация в реално време, а през 2016 г. Столична община проведе първия си 24-часов хакатон“, коментира българският евродепутат.

Майдел посочи и големия напредък в областта от страна на град Бургас , който вече разполага със система за контрол на трафика в центъра, интегрирана система за билети, умна система за управление на светофарите и система за видеонаблюдение в автобуси и на автобусни спирки. Всичко това допринася за сигурността и благосъстоянието на гражданите. Също така, основна стратегическа цел на града е да се осигури и поддържа ефективна система за улично осветление с цел подобряване на безопасността по пътищата и предотвратяване и намаляване на уличната престъпност.

Събитието, което бе открито от директора на Баварското представителство към ЕС Барбара Шретер, е третата инициатива от серията „Мисли дигитално“. Ева Майдел е патрон на инициативата, подета от Сименс, Гугъл и фондация „Конрад-Аденауер“, заедно с еврокомисаря Гюнтер Йотингер. В панела участие взеха представители на Европейската комисия, бизнеса и НПО, както и ръководителят на отдела за градско планиране и развитие на Мюнхен проф. Елизабет Мерк.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1715 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
FM

2017.03.08 | 11:46

6
Чак във Варна се усеща тяхната интелигентност, особено на селянията от София.
Умник Гюро

2017.03.08 | 11:46

5
София и Бургас не се управляват от комунисти! Затова прогресът е видим.

2017.03.08 | 09:06

4
много интилигентни , особенно софиа. Егати скапания гейски наркомански град. Там жилище без пари да ми дават няма да живея. Ще отида в най пустото село но не и в скапаната софиа.

2017.03.08 | 08:59

3
Щом го е казала значи не се е разхождала в Гетото София да види мръсотията старите сгради и дупките май са я дрогирали преди това.

2017.03.08 | 08:59

2
ТАЯ НОВО ИЗЛЮПЕНАТА ЖАЛКО ЧЕ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛА ЧЕ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ !!!!! НЕЩО ДА КАЖЕ ЗА НЯКОЙ ПОЧТИ ИЗЧЕЗВАЩИ ГРАДОВЕ ??????

2017.03.08 | 08:59

1
София за поредна година попада в топ 10 на западащите градове редом с Дамаск ,Найроби класацията е международна и е много показателна къде се намираме

Добави коментар

Водещи новини