Франция ще продължи да подкрепя ливанската армия

  • 07 март 2017 07:39

  • 1323
  • 0
Франция ще продължи да подкрепя ливанската армия
©

Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан потвърди в Бейрут ангажимента на страната си да подкрепя ливанската армия, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Франция е крайно привързана към целостта и суверенитета на Ливан. Това минава през съществуването на структурирани и солидни ливански въоръжени сили", заяви Льо Дриан след среща с ливанския си колега Якуб Ал Сараф. Франция ще продължи да оказва подкрепа на ливанската армия, добави министърът на среща с ливанския президент Мишел Аун. Аун е изразил надежда, че "Франция ще продължи подкрепата си за ливанската армия, за да може тя да изпълнява националните си отговорности и да се бори с тероризма", се казва в изявление на ливанското президентство. При посещение през януари в Рияд френският външен министър Жан-Марк Еро заяви, че ливанската армия е фактор за единство и че на Ливан трябва да се помага, припомня АФП.

В началото на 2016 г. Саудитска Арабия прекрати помощта си от 3 милиарда долара за ливанската армия в знак на протест срещу "враждебни позиции в резултат от контрола на Хизбула върху държавата", имайки предвид влиятелното ливанско шиитско движение. След визита на Мишел Аун в Рияд през януари ливански представител съобщи, че Саудитска Арабия и Ливан са се разбрали да обсъдят възобновяване на саудитската военна помощ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини