ГЕРБ - Габрово обжалва резултатите за избор на кмет на село Градница

  • 06 март 2017 12:13

  • 3743
  • 2
ГЕРБ - Габрово обжалва резултатите за избор на кмет на село Градница
© Булфото (архив)

ГЕРБ - Габрово обжалва избирането на Ани Любенова от ДПС за кмет на севлиевското село Градница с мотива, че са налице груби нарушения на правилата за провеждане на предизборната кампания, което е създало предпоставки за въвеждане в заблуждение на гласоподавателите.

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В жалбата е изтъкнато, че кандидатът за кмет на Градница от БСП Людмила Стайкова е изготвила и разлепила лично или чрез свой представител предизборни плакати със своето име и логото на БСП, но с номера в бюлетината на ДПС. На агитационния плакат на кандидата Людмила Стайкова, издигната от БСП, вместо определения от ЦИК пореден номер 4, е вписан пореден номер 2, който е определен от ЦИК за партия ДПС. „Така оформените и разлепени агитационни материали на кандидата за кмет на село Градница – Людмила Стайкова грубо нарушават правилата на предизборната кампания, като са създали реални предпоставки за въвеждане в заблуждение на гласоподавателите“, са казва в жалбата.

„Въпреки че агитационните материали са премахнати, след установяване на нарушенията и сезиране на ОИК – Севлиево, изборът за кмет на село Градница е сериозно опорочен, тъй като плакатите са станали достояние на всички жители на селото. В рамките на седмици те са стояли на най-оживените и видими места в населеното място и са довели до объркване при избора на кмет, пише още в жалбата.

В нея е посочено, че нарушения са допуснати и в самия изборен ден. В 10:30 часа кандидатът за кмет на с. Градница Момчил Стойчев, издигнат от ПП ГЕРБ е забелязал, че вътре в поставената в Секция № 07290040 кабина за гласуване, с тебешир до образеца на бюлетината, е изписана огромна цифра 2. Сигнализирани са всички членове на комисията, които са премахнали частично цифрата. Въпреки премахването й тя е била видима от членовете на комисията и от гласоподавателите, които са били в изборното помещение по това време, за да упражнят своя вот. Първото заседание по делото ще бъде на 8 март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Древен пеласг

2017.03.07 | 20:58

1
От БКП/БСП и ДПС могат да се очакват само: корупция и терористична дейност. Българи, не им давайте да ви ограбват.

2017.03.07 | 20:58

2
и герб

Добави коментар

Водещи новини