Георге Иванов не се отказва от мандата

  • 03 март 2017 10:26

  • 5713
  • 4
Георге Иванов не се отказва от мандата
© Getty Images (Архив)

Македонският президент Георге Иванов отхвърли призива на ръководителя на европейската дипломация Федерика Могерини да преразгледа решението си и да връчи мандат за съставяне на правителство на Социалдемократическия съюз на Македония.

Могерини отправи призива си след поредица от срещи в Скопие с лидерите на политическите партии в страната, предаде БНР.

Всички политически лидери
и особено тези, които имат институционални отговорности, имат задължението да намалят опасната реторика. Целта е да се избегне превръщането на политическата и институционална криза в междуетнически конфликт или, още по-лошо, в геополитически конфликт,заяви Могерини, която днес продължава своята обиколката в Западните Балкани с посещения в Белград и Тирана.

Социалдемократите на Зоран Заев обявиха преди дни, че са готови да сформират кабинет с парламентарната подкрепа на албанските партии, които от своя страна поставят редица условия за по-широка употреба на албанския език в страната, наравно с македонския.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5713 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ангел

2017.03.08 | 15:24

3
Значи от ес натискат македонците да се откажат от държавата си и да се превърнат в мюсюлманска албанска провинция !
аз

2017.03.08 | 15:24

4
Не! От ЕС настояват да се спази закона и да се позволи на социалистите да направят правителство. А другото не е от ЕС - а от социалистите! От тях зависи дали ще приемат искането на албанските партии! А не от ЕС! Мен, ако питате - там няма нормален човек, който да направи нормално
аз

2017.03.06 | 11:06

1
Мен, ако питате - там няма нормален човек, който да направи нормално правителство! И социалистите, и сегашните, не заслужават това право!

2017.03.07 | 23:56

2
Eii chydat se kude da obikaliat po sveta i da ynishtojavat xora i narodi i durjavi za da si postigat tiaxnite interesi ..Ama krivi shte im izlezat smetkite -..Tiqx veche gi prevzexa ot vutre ..Miysulmanite " i nishto nemogat da napraviat vupros na vreme e veche...

Добави коментар

Водещи новини