Третомартенско хоро се изви в парк "Заимов" (видео+снимки)

  • 03 март 2017 13:12

  • 24004
  • 4
Третомартенско хоро се изви в парк "Заимов" (видео+снимки)
© Novini.bg

Българско хоро се извие днес в столичния парк "Заимов. Инициативата "Пробуждане с хоро" е по случай 3 март.

Идеята е на сдружението "Българи за България" и "Сдружение Азбукари".

"Целта е да разбудим българите по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото - българското хоро. Народният танц и автентичните му стъпки се предават от древността на поколенията българи до днес. Хорото е кръг, а кръгът е Космос. То символизира ценности като единство, сплотеност, подкрепа, надежда и благородство", споделят организаторите.

Всички ентусиасти се събраха в парка в 12 ч., предаде репортер на Novini.bg. Пред нашата медия хората заявиха, че всяко кътче на България днес трябва да празнува. Те не скриха вълнението си на днешния празник и заявиха, че трябва да съхраняваме традициите и да научим и децата си на тях.

"Да бъдем сплотени, без значение дали сме в България или в чужбина, да пазим български дух, за да пребъде България", пожелаа си хората.

Много граждани дойдоха в парка "Заимов" в традиционни носии, които са успели да съхранят от дедите си. Те извиха кръшни хора под звуците на автентичната българска музика.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
24004 4

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.06 | 10:36

4
България ще я бъде напук на седесарската измет, която ни прави Булгаристан.
ПАТРИОТ

2017.03.06 | 10:36

3
аз днес не празнувам защото е смешно и ЖАЛКО един поробен народ да празнува своето освобождение и своята свобода и утре като приберете знамената пак наведете глава и я карайте по старому ПАТРИОТИ БЪЛГАРИ

2017.03.06 | 10:35

2
Знаейки, че Русия я интересува единствено Босфора и ние сме пречка по път и, Левски многократно е заявявал:” Който ни освободи, той ще ни пороби!”
Ели

2017.03.03 | 20:37

1
Браво! Да живее България! Българи, дайте да си възвърнем малко националното самочувствие! Все още робуваме. Разбирам, че няма как да избягаме от " Новия световен ред". Обаче можем да бъдем по - добри един към друг. Нека да изкорени "българските" злоба и завист към ближния! Чес

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини