Тереза Мей не пуска Шотландия

  • 03 март 2017 07:38

  • 28256
  • 0
Тереза Мей не пуска Шотландия
© Getty Images (Архив)

Британската министър-председателка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в смята да заяви днес на конгреса на шотландската Консервативна партия, че запазването на Шотландия като част от Великобритания е неин политически приоритет, предаде ТАСС.

Информацията е на агенция "Прес асосиейшън".

"Първото си посещение като министър председател извърших именно тук, в Шотландия. Бих искала ясно да подчертая, че укрепването и поддържането на връзките, които ни свързват, е приоритетна задача лично за мен", се казва в откъси от речта на Мей, публикувани от агенцията. "Уверена съм в бъдещето на нашето Обединено кралство и гледам оптимистично към всичко, което можем да постигнем заедно като държава", ще добави тя.

Очаква се в речта си Мей да отправи остри критики към сепаратистките стремежи на управляващата в Единбург Шотландска национална партия, като подчертае, че "политиката не е игра". Тя ще заяви, че в жертва на независимостта са били принесени основните нужди на населението.

Особено пострадали са шотландските училища, които вече губят по всички категории не само от училищата в Англия и Северна Ирландия, а и от училищата в Полша и Естония, се казва в речта й.

Последвайте канала на

БТА
28256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини