Ударни проверки на пътя за почивните дни (обновена)

  • 02 март 2017 18:51

  • 9962
  • 1
Ударни проверки на пътя за почивните дни (обновена)
© Булфото

Очакваните три празнични дни и хубавото време са причина мнозина да предприемат кратки ваканции, които за някои започват още от днес. За да се избегнат тежки произшествия, пътната полиция обяви, че предприема допълнителни мерки, предаде БНТ.

В днешния ден основно усилията са насочени за подпомагане на движението, но следващите дни на 3 и 4 за употреба на алкохол, за наркотици, за неправоспособни, знаете промените в ЗДП вече са в сила, така че всеки, който нарушава правилата, може да попадне под ударите на закона и да бъде санкциониран. Важи забрана на тежкотоварни автомобили над 12 т за последния работен ден преди празниците от 16.00 до 20.00 часа и последния почивен ден от празниците от 14.00 до 20.0 часа, съобщи Бойко Рановски, началник на Пътна полиция към ГДНП.

Предполагам, че над 100 000 автомобила ще напуснат София, при положение, че в града има над 800 000 автомобила, но бройката е относителна, каза още комисар Бойко Рановски.

"На изходите на столицата и големите градове има полицейско присъствие, като има необходимост колегите ще регулират и ще подпомагат движението. По АМ "Хемус" има участъци в ремонт. Има временна организация на движението, има поставена необходимата сигнализация“, посочи той. Според него големият трафик, който се очаква там неминуемо ще доведе до образуване на опашки. "но нека водачите да бъдат по-търпеливи и по-внимателни и ако се наложи да изчакват и да се движат с по-ниска скорост, да спазват разпорежданията и указанията на контролните органи, за да стигнат там, за където са стигнали“, съветва комисар Рановски.

"Към момента обстановката на територията на страната е спокойна. Няма някакъв засилен трафик. Движението е нормално към момента. Очакваме в по-късните часове и особено утре сутринта да има интензивен трафик от столицата и от големите градове по посока изход“, каза още той.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
9962 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2017.03.03 | 11:12

1
Допълнителни мерки значи допълнителни "такси".

Добави коментар

Водещи новини