Еврокомисар: Образованието е инвестиция в успешното бъдеще на България и Европа

  • 01 март 2017 12:26

  • 1277
  • 0
Еврокомисар: Образованието е инвестиция в успешното бъдеще на България и Европа
© ГЕРБ

С множество повдигнати въпроси и обсъдени идеи за отговор на предизвикателствата в областта на образованието беше белязана срещата на Жени ГЕРБ-София с комисаря по образованието Тибор Наврачич, организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Представителките на женските районни структури на ГЕРБ в София са на работно посещение в европейските институции в Брюксел по покана на българския евродепутат. Председателката на Жени ГЕРБ-София Ирина Йорданова запозна комисар Наврачич с приоритетите в Управленската програма на ГЕРБ в сферата на образованието, подчертавайки, че образованието е категоричен ангажимент на ГЕРБ, а инвестициите в него са инвестиции в успешното бъдеще на България.

Водещи сред тези приоритети са България да има мотивирани учители чрез инвестиции в тяхната квалификация, преодоляване на неграмотността, развиване на професионалното образование в активно партньорство с бизнеса, повишаване на уменията в областта на предприемачеството и информационните технологии.

Комисар Наврачич приветства тези приоритети, които по думите му отговарят и на амбициите на Европейската комисия. „Радвам се, че нашите цели съответстват на вашите цели. Важно е връзката преподаватели-учащи да предоставя умения в съответствие с нуждите на пазара на труда и практическо обучение.

Сътрудничеството между двата сектора е ключово и е от съществено значение България и останалите държави-членки да инвестират в програми за развиване на предприемачески умения“, подчерта еврокомисарят.

По време на дискусията се очерта много ясно важността училищата и университетите да предлагат на бизнеса знания, а бизнесът от своя страна да предостави възможности за трупане на опит. Такъв синхрон би се превърнал в инструмент за регионален икономически растеж и би бил в полза на преподаватели, учащи и бизнес. По- практически насоченото образование има потенциал да допринесе за по-оптимални резултати в интерес на всички заинтересовани страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини