Стефан Константинов: Реформите няма да се отлагат

  • 30 декември 2011 13:32

  • 1190
  • 3
Стефан Константинов: Реформите няма да се отлагат
©

Няма да се отлага реформата в здравеопазването, заяви министърът на здравеопазването д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование по време на пресконференция в Министерски съвет.

В края на декември внесохме законопроект за лечебните заведения, който внася принципно нови постановки, допълни министърът. Ако искахме да отлагаме или да бавим, щяхме ли да правим това, попита той.

На въпрос дали закриването на болници в малките населени места няма да обрече хората, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отговори: Те са обречени и сега. Хората, които отиват в подобни болници, са обречени, отивайки там. Нека специалистите ви говорят. По-добре този човек да го вземат с линейка и да отведат другаде, отколкото да го уморят там.

От своя страна ресорният министър обясни, че ще бъдат закрити онези болници, които са останали без пари, медицински персонал и посетители.

По време на брифинга премиерът потвърди информациите, че ведомствените болници ще минат под шапката на ВМА. Директорът на болницата ген. Стоян Тонев заяви, че се обмисля отделни звена на болницата да станат търговски дружества към нея. До 1 юли трябва да се направи оценка кои точно звена могат да се превърнат в търговски дружества, оставайки под шапката на Министерството на отбраната.

Около 70 млн. лв. са дълговете на ВМА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1190 3

Коментари 3

Добави коментар

2011.12.31 | 18:53

3
Всички сте корумпирана паплач - вижте си снимките - приличате на крадци!
Ambulance

2011.12.31 | 18:52

2
"По-добре този човек да го вземат с линейка и да отведат другаде, отколкото да го уморят там" Борисов какви линейки бе човек?Ти знаеш ли че тези хора искат 100% увеличение на заплатите,искат сигурност,защо продължавате да изпускате готови кадри да напускат спешната,знаете ли че по филиалите има само по една линейка,едвам се правят графици за работа,какви взимания с линейки бе човек???Един филиал трябва да има поне два екипа с две коли-кой ще работи за тия мизерни заплати а???Да закриеш болница в малък град с толкова села и голям район е престъпление алооо!!!!!!!!!!!!!!!!До кога ще се правите на глухи към исканията на служителите с линейките,защо се подигравате със здравето и живота на хората?????????
Голям професионалист

2011.12.30 | 20:22

1
Аз много му се кефа и мисля че от всички които бяха на този пост от 20г тои наи-широк и професионален поглед има върху нещата и наи бързо и трезаво мисли и деиства.Кефи ме!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини