Цигани нападнаха екип на Спешна помощ

  • 30 декември 2011 12:29

  • 7401
  • 32
Цигани нападнаха екип на Спешна помощ
© Булфото

Екип на „Спешна помощ" в Русе бе нападнат от десетки роми тази нощ, докато се опитваше да спаси ранени при тежка катастрофа в село Малко Враново.

Заради намесата на полицията медиците се отърваха без наранявания.

Малко след 20.00 часа снощи силен трясък изважда на улицата семейството на Елемен Манасиев от село Малко Враново. Оказва се, че са катастрофирали синът му и тримата му племенници. Двама от пътниците са загинали на място.

Семейството вика линейка, но щом екипите пристигат, заварват загиналите и група от около 40 роми. Те започнали да хвърлят камъни и счупили страничното огледало на линейката. Наложило се в селото да ходи втори екип, за да вземе друг от пострадалите, информира бТВ.

„Всичките тези хора на главата ни - крещят и викат, и никой не казва нещо, което може да улесни работата ни и да ни помогне. В началото колегите от полицията са били един или двама. Като пристигнахме, бяха призовани още много и благодарение на това ние сме живи и здрави и линейката цяла, за разлика от тази на колегите”, разказва Силвия Керемедчиева - медицински фелдшер.

„Ако ги нападаме, значи трябва да ги нападаме с пушки, с оръжие и т.н. Това не е било нападение, просто строго мъмрене, караници защо не са пристигнали навреме”, отвърна Елемен Манасиев.

Полицейското присъствие в района продължава да бъде засилено.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7401 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар

2014.09.13 | 02:22

32
Това е циганската свободия!Трябва при такива ситуации екипа да си тръгне и да мрат,отговорноста да бъде на тези цигани които са скочили на екипа и точка!тогава няма да смеят да се обадят,или екипите да спрат работа до като нашите загубени депутати не приемат закона за защита!!!!!!!!!!!!!
reostat

2014.08.07 | 12:25

31
Според мен по виновно е нашето правителство де толерира и оставя не наказани всякакви незаконни прояви на така наречените етнически малцинства няма осъдени турци пред джамията циганите в Катуница им се разминава а има убити Българи сега линейка потрошена защото не е имала криле да стигне на секундата
Баща ви!

2014.08.07 | 12:24

30
Нашето правителство, съществува благодарение на тях ;] Така, че по-добре.. да търпят и да същестуват, отколкото да ги притискат и да не са наше правителство. Капиш?
!!!

2014.08.07 | 12:24

29
А ти циганин ли си въобще и знаеш ли разликата между българите и циганите? Ами българите си плащат данъците, сметките и осигуровките, а циганите не плаща нищо...само искат и все им е малко! В тази държава само българин може да е достатъчно тъп да си плаща всичко без да мрънка[ етническата принадлежност и цвета на кожата нямат никакво значение]!!!
mario raychev

2014.08.07 | 12:24

28
всички лекари трябва да ядът бои и след това да лекуват,мамицата им кръвопииска само за пари мислат и 2 часа направление ша ми пускат и ша ми се държат се едно болницата е на баща им а детето ми се гъне по пода на мизерната окръжна болница в бърза помощ а и като и взеха кръв в коридора а там е по мръсно от селска маза а после я дъпчат 4 пъти в ръцете немоогат вени да и намерат да ми дадът на мен аз да им пусна кръвчицата маика им корумпирана и гнусна детето се отпусна на земята те за егн питат боклуци не ми говорете за цигани и българи и лекари че ми е причернело и в тая държава всички са цигани толкова им е акъла на всички и не трябва да съществува скапаната българия дето ние родина тва е затвор и секи ден те убиват бавно махам се от тук и няма да се върна в тая дупка скапана лаяняна всички роднини заминаха заради кучешкия живот тука и мизерията в държавата и наркодилари,крадци ,убийци,мошенници и ...............БЪЛГАРИ ще се отреча ще търся друго гражданство да не ме е срам бе

2014.08.07 | 12:23

27
Тъпакооооо ако си толкова умен и знаеш какво да правиш ами излекувай си детето ,жал ми е за него ,че има такъв баща олигофрен .От къде дебил такъв да е всичко наред в здравеопазването ,като лекарите взимат по малко и от една съдомиячка,познавам много такива.Това че борисов е казал,че взимат по 20-30000,незнам откъде го е взел,но съм виждала фиша на лекар в спешно и щях да падна защото чистачката ни взима повече.Ами да си видял какво става в др. държави и с какви апаратури работят.А ти знаеш ли ,че там хората си знаят реда и си спазват правилата без да мрънкат и там всички знаят ,че за да получиш медицинска помощ трябва да си си плащал осигоровки,а и хората са здравно културни ,а не както тук отишли на село един път в месяца и са заварили баща си и майка си осрани горките ,гладни и айде да го караме на болница, а това ,че този стар човек има голяяяяяяяяяма нужда от гледане никой не вижда и трябва някой др. да се грижи за родителите,а ние ще се правим на софиянци и голямата работа.А и защо си държал детето толкова ,че да падне.И егенето трябва за да бъде детето регестрирано и да могат да се вземат изследвания т.к няма да паднат пари от небето за изследване на детето ти.Кой да ги плати да те питам и няма да ти заеме повече от 30 сек за да го кажеш.
BAB

2014.08.07 | 12:22

26
МНОГО ДОБРЕ...ХЕМ НЕ ПЛАЩАТ ХЕМ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ?!?...КЪДЕ ОСТАВАМЕ НИЕ,КОИТО ГИ ИЗДЪРЖАМЕ И ТЪРПИМ ДА НИ МАЧКАТ?!?...СМАЧКАНА НАЦИЯ СМЕ И ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА НИ БИЯТ...
plamenp59

2014.08.07 | 12:22

25
Нормално следствие на безхаберието на политическите сили в страната от последните 22 години.В този етнос са валидни други закони.няма до тук политическа партия която по време на управлението да е започнала решаването на този проблем който ще разруши страната след 20-30 години.Големите градове са поели максималния брой от етноса и сега техният брой се увеличава в селата.Поради тази причина не се чувства в областните градове толкова остро този проблем.Но когато броят им стане повече от останалите ще бъде катастрофално.Липса на грамотност.Чувство на безнаказаност.Престъпност от всякакъв характер.Господ да ни е на помощ.За мен не са виновни циганите а управляващите от всякакъв цвят затварящи очите си за проблема.Трябва да се принудят да спазват законите и да се образоват.Как по какъв начин е работа на тези 240 горе.Да затворят изборната скара бира и да правят това което са обещавали.
Българин

2014.08.07 | 12:21

24
Обърнете внимание - мръснокафявото същество отправяло "строго мъмрене" защото линейката била закъсняла !!! Няма значение, че мангалите не плащат осигуровки - до всеки катун трябва да дежури линейка на тяхно разположение и на наша издръжка !!! Единствената загадка за мен е докога самите медици ще търпят това и не е ли крайно време и те да отправят "строго мъмрене" на мангалите? Не е трудно - като ги повикат от някой катун или мангалско село същества, които не говорят човешки, а хъхрят като животни, от спешното просто да им се изсмеят и да им кажат да се оправят сами... и ако някой от тях се е потрошил, карайки с 200 кола без книжка, да го занесат на някоя циганка-баячка, тя да го лекува !!!
123

2014.06.28 | 16:51

23
Мангалите не са виновни, а политиците дето ги развъждат над 20 години.Циганите безчинстват защото няма закони за тях. Ако трябва някой да става на сапун това са доган, боко, станишко,костов и тн.В нормална държава тия черни паразити просто няма кой да ги храни.Но сега управляват може би най-големите еничари в историята ни ....
ХОЙ

2014.06.28 | 16:50

22
Kрайно време е при повикване да търсят ЕГН-то на пострадалия и ако няма здравни не само прелъснати, а почти никави, затваряш слушалката. Кой иска помощ със сопствена кола до бърза помощ и тя да е само кабинет не приемна за лечение, искаш личение плащаш на касата и влизаш в болницата, иначе тая гад ще ни дърпа назад докато сме живи.......
Choki

2014.01.13 | 20:13

21
e gi mangalite maikaim da eba vsichki mangali vun ot bulgariq romi mrusni gniusni smrudlivi apfh....

Добави коментар

Водещи новини