Еврокомисар: В Европа няма недостатък на иновативни идеи (видео)

  • 23 февруари 2017 09:52

  • 2004
  • 0
Еврокомисар: В Европа няма недостатък на иновативни идеи (видео)
©

„В Европа по-малък брой компании успяват да се задържат и да оцелеят след първите няколко години, които са критични за тяхното оцеляване, заяви Елжбета Бенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, по време на Европейски форум „Предприемачество за растеж“, който се провежда в София, предаде репортер на novini.bg.

„Неотдавна отбелязахме 10-годишнината от присъединяването на България към ЕС и другите нови държави членки на съюза, разбира се ние вече не сме нови след като 10 и 15 години сме били в съюза“, каза тя и подчерта, че България е осъществила напредък в този период. По думите ѝ предстои още много да бъде свършено. „Задават се въпроси дали това, което правим има смисъл, хора поставят под съмнение самата стойност и смисъл на нашата работа, движението на хора, на капитали, развитието на малките и средни предприятия. Това са гласове, които се чуват и в България“, коментира тя.

Според нея и „Тук, в България има скептични гласове, но те трябва да бъдат чути и да бъдат разбрани страховете на хората. „Трябва да бъдат отхвърлени онези опростенчески решения, които се предлагат в замяна“, допълни Бенковска.

“Има хора, които твърдят, че Европа не е толкова предприемачески настроена, както САЩ и други хора, които твърдят обратното, но когато погледнем обстоятелствата ще видим, че това не е вярно, защото в Европа няма недостатък на иновативни идеи, разликата е, че в Европа по-малък брой компании успяват да се задържат и да оцелеят след първите няколко години, които са критични за тяхното оцеляване. Нашето най-голямо предизвикателство е да подпомогнем тези процеси на национално, местно и общоевропейско ниво“, коментира еврокомисарят Бенковска.

Гледайте НА ЖИВО европейскиият форум „Предприемачество за растеж“:

Последвайте канала на

Десислава Станева
2004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини