Откриха паметна плоча в чест на Трифон Иванов във Велико Търново

  • 13 февруари 2017 14:34

  • 39408
  • 0
Откриха паметна плоча в чест на Трифон Иванов във Велико Търново
© Булфото (архив)

Паметна плоча в чест на футболиста Трифон Иванов беше открита на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Мемориалният знак, който ще напомня за починалия преди година легендарен защитник на българския национален отбор по футбол, е поставен пред централния вход на градския стадион.

Гранитната плоча бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов и от председателя на Зоналния съвет на Българския футболен съюз /БФС/ Бончо Генчев. Присъстваха представители на различни институции, близки на Трифон Иванов, футболисти от школата на ФК "Етър", спортни деятели.

Даниел Панов припомни, че стадион "Ивайло" е било любимото място на Трифон Иванов, мястото където той е пораснал, възмъжал и изградил себе си като футболист и като личност.

През лятото във Велико Търново ще се проведе второто издание на детския футболен турнир в памет на "Железния защитник", съобщиха от общинската администрация.

Панов посочи, че през тази година община Велико Търново ще връчи новоучредената награда "Трифон Иванов" за най-проспериращ защитник в детско-юношеските футболни школи на Велико Търново, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
39408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини