Унгария готова да вдига втора ограда по границата си

  • 09 февруари 2017 18:18

  • 8313
  • 2
Унгария готова да вдига втора ограда по границата си
© Getty Images/Guliver

Унгария има готовност да построи втора ограда по южната си граница, за да задържи наплива от мигранти, ако ситуацията се влоши тази година или догодина, заяви началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан - Янош Лазар, цитиран от Ройтерс.

На пресконференция днес той съобщи, че правителството планира да изгради лагери от корабни контейнери на южната граница, където иска да задържи мигрантите, докато се обработват молбите им за убежище.

По думите му в Унгария има близо 600 мигранти, очакващи техните молби за убежище да бъдат обработени. Повечето са в отворени лагери, което представлява "риск за сигурността" и целта е да бъдат ограничено движението им, като бъдат задържани на границата. Той допълни също, че щом новите мерки влязат в сила, всички мигранти, задържани без документи, позволяващи им да пребивават в Унгария, ще бъдат връщани на другата страна на границата, предаде Асошиейтед прес.

Лазар уточни, че мерките ще бъдат прилагани само когато правителството обяви извънредно положение заради масова миграция, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
за контейнерите

2017.03.08 | 07:56

2
Контейнерите са си контейнери, shipping container означава, че контейнерът е предназначен за пренасяне, транспортиране на нещо, а не, че е специално за кораби. SHIP в превод от английски е кораб, но за shipping потърсете в речника :-)

2017.02.11 | 12:52

1
Защото говедата ще им скочат и веднага ще им спретнат розова пролет, розова революция и каквото още се сетиш!

Добави коментар

Водещи новини