Фандъкова: Очакваме март-април да започне строителство на следващ участък от метрото

  • 28 декември 2011 14:37

  • 2064
  • 0
Фандъкова: Очакваме март-април да започне строителство на следващ участък от метрото
© Интернет

Важният проект, който започваме през 2012 г., е следващият участък от метрото.

Благодарение на съвместната работа с държавата, усилията на премиера, на министъра на транспорта, този проект получава финансиране и очакваме март-април да започнем строителство и още преди да сме открили новите участъци, да започнем следващите. Това каза кметът на Столична община Йордана Фандъкова пред журналисти.

За 2012 година са заложени и пробивите по бул. „Царица Йоана” и по бул. „Петър Дертлиев” в кв. „Люлин”, така че в следващите две години този въпрос да бъде решен. Продължава и строителството на участък от Околовръстния път при гара Яна. „Това са все национални обекти, с национално финансиране. Аз не държа парите да минават през общината, но държа да идват в София и софиянци да са бенефициенти”, допълни Фандъкова. Завършва проектът за водния цикъл.

„Това е също национален проект, който реализираме с партньорството между Министерство на околната среда и водите и общината. Продължаваме, ние кандидатстваме непрекъснато с нови и нови проекти”, каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Последният спечелен проект на Столична община е за модернизация на онкологичната болница по Оперативна програма „Регионално развитие”. Той включва ремонти и ново оборудване на стойност около пет милиона лева.

Срокът за неговото изпълнение е 24 месеца. „Сега започват процедурите, проектът вече е одобрен, така че започваме работата и следващите две години, ще имаме по-добри услуги за хората не само от София, защото в нашите болници се лекуват и хора от страната”, допълни Фандъкова.

Последвайте канала на

2064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини