Лавров похвали подхода на Тръмп към кризата в Украйна

  • 07 февруари 2017 21:50

  • 5728
  • 3
Лавров похвали подхода на Тръмп към кризата в Украйна
© Getty Images/Guliver

Стремежът на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да вникне в същината на проблемите в Украйна е "качествен скок" в сравнение с позицията на предшественика му Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Това заяви днес пред ТАСС руският външен министър Сергей Лавров по повод изявление на Тръмп пред американския тв канал "Фокс нюз".

"Знаете каква позиция зае Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Той заяви, че иска да вникне във всичко в Украйна и иска да разбере кой как се държи. Това вече, според мен, е голям качествен скок в сравнение на администрацията на Обама, която се опитваше да изисква от нас всичко, а всячески да оправдава Порошенко", каза руския пръв дипломат по адрес на украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември.

Пред "Фокс нюз" Тръмп каза, че САЩ не разполагат с достатъчно точни данни за случващото се в Донбас и затова в интервюто се въздържал от обвинения към Русия.

Ако Киев възстанови изцяло контрола си върху Донбаския регион, то това няма да реши всички проблеми на Украйна, каза още Лавров.

По думите му "това се разбира от всички в Европа, включително в Париж, Берлин и Брюксел, а също във Вашингтон". Лавров добави, че изострянето на напрежението в Източна Украйна е било изгодно за Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, защото е отклонило вниманието от неспособността на Киев да изпълнява ангажиментите си по Минските споразумения.

Москва е уверена, че резултатите от борбата на САЩ с тероризма ще бъдат далеч по-солидни и значими при администрацията на Тръмп, отколкото бяха при Обама, каза първият дипломат на Русия. Той посочи, че договорената с предишната администрация "реална координация за съгласуване на целите и нанасянето на удари по позиции на терористи" в Сирия, не е била реализирана по вина на САЩ. "Според мен сегашната администрация и доста по-малко идеологизирана и доста повече насочена към конкретен резултат", констатира Сергей Лавров.

Коментарите в Русия по адрес на Тръмп се следят внимателно в САЩ, чиито разузнавателни служби обвиниха Москва, че е подкрепила хакерски атаки, помогнали на Тръмп да победи на президентските избори през ноември м.г. Кремъл отхвърля тези твърдения, отбелязва Ройтерс.

Властите в Киев се опасяват, че Тръмп, обещал да подобри отношенията си с Русия, ще отмени санкциите срещу нея, наложени заради ролята й в конфликта в Донбас и заради анексирането на Крим, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5728 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
321

2017.02.10 | 02:21

3
щом лавров нещо го хвали - значи тръмп вече е излъган

2017.02.10 | 02:21

2
Мръсна руска ларва!

2017.02.10 | 02:20

1
Какво неясно има?Има гражданска война.Когато от двете страни се бият предимно хора от една държава. Испанската война 1936- кой ли не участва там,но тя си остава гражданска.Никаква разлика.

Добави коментар

Водещи новини