Белият дом очаква съдилищата да възстановят действието на имиграционния указ на Тръмп

  • 06 февруари 2017 12:59

  • 1792
  • 2
Белият дом очаква съдилищата да възстановят действието на имиграционния указ на Тръмп
©

Белият дом заяви, че очаква съдилищата да възстановят наложената от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския забрана за влизане на бежанци и пътници от седем страни с предимно мюсюлманско население, предаде Асошиейтед прес.

Следващата възможност на екипа на Тръмп да защити указа, обоснован с необходимостта да се гарантира националната сигурност, ще бъде под формата на отговор на съдебен иск, заведен от щатите Вашингтон и Минесота, според който забраната ощетява жителите и на практика разрешава дискриминация. Апелативен съд в Сан Франсиско разпореди правосъдното министерство да подаде днес съответните правни документи.

Съдът по-рано отхвърли искане на правосъдното министерство за незабавно възстановяване на действието на забраната, което беше временно спряно с решение на съдия в Сиатъл.

Адвокати, представляващи Вашингтон и Минесота, подадоха в съда документи, в които отбелязват, че ако забраната бъде възобновена, това ще "отприщи отново хаос".

Технологични компании, сред които "Епъл" и "Гугъл", също подадоха правни документи, в които заявиха, че забраната ще им навреди, като затрудни набирането на служители.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1792 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДА ИЗПРАТИМ путю ПРИ САДАМ И КАДАФИ ВЪВ АДА !!!!!

2017.02.08 | 12:53

2
путин ПРИ САДАМА ТАМ МУ Е МЯСТОТО
всяка жаба с гьол

2017.02.08 | 12:53

1
Сорос а ада, там му е мястото!

Добави коментар

Водещи новини