Рекорден спад на коледните покупки в Гърция

  • 27 декември 2011 14:09

  • 978
  • 0
Рекорден спад на коледните покупки в Гърция
©

Продажбите на дребно в Гърция по време на коледните празници паднаха с 30%, в сравнение със същия период на 2010 г., предаде АП.

Това е най-големият спад в продажбите от 10 години насам, твърди националната статистика в Атина. Основната причина за рекордния спад е заради ниското доверие у потребителите и кризата в еврозоната. Гърция е една от най-проблемните страни в клуба на 17-те. 90% от гърците са похарчили по-малко, защото били принудени от необходимостта да се ограничават, се казва в съобщението на статистическата служба. Последната надежда на търговците е била точно на Коледа. Точно тогава магазините в Европа отбелязват пик на продажбите. Намаленията в южната ни съседка не промениха ситуацията. Продажбите на дрехи и обувки паднаха с 40%, на електроника с 30, а на храни и напитки с 15 на сто.

Правителствата на Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос и Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 въведоха строги ограничения върху разходите в бюджета и намали заплатите на държавните служители.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини