Софиянец се грижи за бездомни кучета, препитава се със събиране на вторични суровини

  • 01 февруари 2017 12:54

  • 19361
  • 8
Софиянец се грижи за бездомни кучета, препитава се със събиране на вторични суровини
© Novini.bg

Мъж от София събира вторични суровини от контейнерите за смет, за да помага на бездомните кучета. Пламен успява да осигури храни и ваксини за десетки безпризорни животни, съобщава БТВ.

Той е на 50 години, бивш шофьор на такси, а от 9 години е безработен. Денят му започва в четири сутринта, когато претърсва контейнерите за смет. След това предава събраното на вторични суровини. С изкараните пари купува храна за бездомните си любимци.

„В яденето на кучетата слагам обезпаразитяващи и ги пръскам за бълхи и кърлежи”, пояснява Пламен.

Той споделя, че е най-трудно, когато трябва да спасява куче, ранено от човек. „Ти днес го храниш, на другия ден го намираш отровено или убито, и с отрязани лапи. А колко иска – една шепа ядене, за да ти даде безрезервната си обич”, споделя мъжът и се разплаква.

До осем сутринта Пламен е нахранил кучетата, като е успял да изкара и 22 лева за себе си, с които и той ще яде.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19361 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мария

2018.02.19 | 19:15

8
''Хора'' от къде я събирате тая злоба не ми е ясно,толкова сте се бглабили във себе си и толкива егоисти сте станали,че забравяте,че не сте единствените на тази планета и както вие искате да живеете,да ядете,да пиете и т.н. така и животните имат право ! И правете разлика между
jfjfjfjfjfjf

2018.02.19 | 19:15

7
Г-жа милкова,това,че са виновни хората,означава ли според вашето примитивно мислене,че тези кучета трябва да хапят и нападат беззащитните такива?Означаава ли,че такива като вас,които разсъждават така примитивно,са също и толкова безотговорни.Кои хора,г-жа милкова са виновни?Нали това сте същите кучкари,които сте ги развъдили,за да родят за здраве,същите,които не желаете да си кастрирате кучето по едни или други причини и после -виновни хората.Кои хора,г-жа,пак питам??И защо тези,които са невинни ,са длъжни да търпят тези кучета и да страдат заради виновните такива?Това докога?
jfjfjfjfjfjf

2018.02.19 | 19:14

6
Не само той а всички,които хранят улични кучета,трябва да носят наказателна отговорност,ако това животно ухапе някой.А не когато има пострадали,да се казва,че са били провокирани.Или да се носи изцяло отговрност,или да ги махнат всички до едно,а не избирателно.Те просто не трябва да са там.Лично съм виждал как нападат стари хора без абсолютно нищо да са им правили и с никаква провокация.Всички тези приказки за провокации са празна провокация от страна на кучезащитниците.А най-добре в приютите,определен срок да се осинови от някой и ако не,инжекцията.Станаха с повече права от хората.

2017.06.03 | 07:07

5
олигофрен вземи си ги вкъщи тия мастии бе тъпо копеле нещастно
jfjfjfjfjfjf

2017.06.03 | 07:07

4
Помощ за бездомните животни е когато се махат от улицата.Доста случаи на нахапани има от тях.А невинаги някой ги провокира.Те са огромен проблем който организациите трябва да решат в скоро време.Който не иска да ги вижда отровени и убити,да ги прибира от улицата-това е хуманното отношение към тях.Отстрани е лесно да се каже,че им се помага а това не е помощ
ДА!

2017.06.03 | 07:06

3
Да плати болничните и лечението на десетките нахапани от псетата,глупака!

2017.06.03 | 07:06

2
Кучкарите са долна сган.Пожелавам му още 99 години да е безработен
jfjfjfjfjfjf

2017.06.03 | 07:05

1
Изводът е само един-кучкарите са най-безотговорните хора.Те развъждат,те изоставят,те не кастрират,те намират за най-нормалното да има кучета по улиците.Не,че ме интересува,но за това красноречиво говорят минусчетата.Хубава вечер!Достатъчно време изгубих с писане,но поне ще се вижда от хората да знаят що за индивиди са.

Добави коментар

Водещи новини