Илейн Чао е новият министър на транспорта на САЩ

  • 31 януари 2017 21:13

  • 1677
  • 0
Илейн Чао е новият министър на транспорта на САЩ
©

С голямо мнозинство американският Сенат одобри Илейн Чао за министър на транспорта на САЩ, съобщи Ройтерс.

Чао, която е бивш министър на труда и бивш заместник-министър на транспорта, ще трябва да вземе ключови решения как да регулира все по-масовата употреба на дронове и плановете на автомобилните производители да продават самоуправляващи се коли.
Тя ще е ключов играч в плановете на правителството на Тръмп да получи одобрение за 1 трилион долара разходи за инфраструктурни проекти за период от 10 години. Ведомството й разполага с годишен бюджет от 75 милиарда и с около 60 000 служители.

Консервативният съдия Нийл Горсъч вероятно ще бъде избран от президента Тръмп да запълни вакантното място във Върховния съд на САЩ, съобщи днес Си Ен Ен, цитирайки неназован източник. Горсъч, на 49 години, ще замени на поста покойния Антонин Скалия.
Демократи от Сената бавят номинирането на две ключови номинации в новата администрация на Тръмп, съобщи ДПА.

Те бойкотират заседание на сенатската комисия за финансите, която трябва да гласува за номинацията на Стивън Мнучин за министър на финансите и на Том Прайс за министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси. Така комисията не може да събере кворум, за да гласува.

Най-високопоставеният демократ в комисията сенатор Рон Уайдън каза, че е загрижен за неотговорени етични въпроси, свързани с банка, която Мнучин навремето е ръководил и за финансовите връзки на Прайс с австралийска медицинска компания. В друга комисия сенаторите одобриха номинираната от Тръмп за министър на образованието Бетси Девос и сега предстои кандидатурата й да бъде гласувана от Сената на пленарно заседание, съобщи Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
1677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини