Километрични опашки се извиха на "Дунав мост", "Дунав мост"2 и "Капитан Анд

  • 23 януари 2017 17:17

  • 1481
  • 0
Километрични опашки се извиха на "Дунав мост", "Дунав мост"2 и "Капитан Анд
© Булфото

12-километрова колона от ТИР-ове се е образувала на граничния пункт "Капитан Андреево". Шофьорите чакат да пресекат границата почти цяло денонощие.

Близо 1500 тежкотоварни автомобила са преминали през граничния пункт от вчера, когато опашката е била 15 км. Всички гишета работят.

Повече от 15 км е вече опашката от ТИР-ове към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната. Шофьорите, които са последни на опашката, не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Температурата навън е минусова, а освен чакането, към проблемите се прибавя и разходът на гориво. Там се е стигнало до бой, заради опит за преминаване преди другите.

Според шофьорите, опашките се образуват най-вече заради големия трафик, мудното пропускане на граничния пункт и на турските им колеги, които предпочитали от тук да си купуват винетките за Румъния.

Днес няма задръстване на движението от тежкотоварни автомобили, преминали в другата лента за движение, каквото имаше в края на миналата седмица и през почивните дни. Спокойна е обстановката на влизане в страната – няма чакащи автомобили откъм румънска страна. Фериботът при Оряхово не работи и всички товарни автомобили се насочват към моста при Видин, обясниха от дружеството за управление на моста пред БНР.

Работи се на четири платна, като през половин час се пропускат средно по 20 ТИР-а. Повече от 10 километра е дълга опашката от товарни автомобили, които чакат да преминат през граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Една от причините е, че поради прекъсването на корабоплаването по река Дунав фериботите не пътуват. Всички гишета на входа и изхода от страната са отворени и работят с пълен капацитет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини