Отец Боян Саръев учил за гард на УБО

  • 24 декември 2011 11:35

  • 1894
  • 2
Отец Боян Саръев учил за гард на УБО
©

„Не съм бил в службите за сигурност. Но мнозина мислят, че съм бивш служител от ДС и сега нямам морално право да бъда духовник”. Това разказа в предаването Тази събота по БТВ отец Боян Саръев.

Той  завършва полицейската академия в Симеоново и по-специално факултета, който подготвял служители за охраната. Остава в системата на МВР до 30-годишната си възраст. „Много неща, не само работата, ме докараха до отчаяние, защото държавната система беше непочтена”, обяснява свещеникът. Отчаянието му е толкова голямо, че иска да сложи край на живота си. Тогава му се явява Бог, който му казва, че животът е прекрасен и той решава занапред да му служи.

"Коледата няма нужда от разточителство" споделя отец Саръев, който в навечерието на Рождество Христово отваря вратите на манастира "Св. Успение Богородично" за благотворителност.

Последвайте канала на

Novini.bg
1894 2

Коментари 2

Добави коментар
ѝюжге

2021.05.13 | 08:44

2
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, НО ПРОПУСНА ДА КАЖЕ, ЧЕ Е БИЛ ВКР В ЕДНО ПОДЕЛЕНИЕ, КЪДЕТО, СЛЕД РАЗПИТ ОТ ВКР-ТО, ПОЧИВА ВОЙНИК, И ТОГАВА МУ СЕ ЯВЯВА БОГ И ПОЕМА ПЪТЯ НА ПРАВОСЛАВИЕТО!!! ЧЕ ТЪЙ ДЕ, АЗ ЛИЧНО НЕ МУ ВЯРВАМ...,ПОЗНАВАМ ГО ЛИЧНО...
Самуил

2015.03.13 | 12:55

1
Да е жив и здрав великият българин Боян Саръев.

Добави коментар

Водещи новини