Новият зам. - министър на правосъдието била сервитьорка

  • 23 декември 2011 18:33

  • 28423
  • 38
Новият зам. - министър на правосъдието била сервитьорка
©

Биографията на новата зам.министърка Деница Вълкова-Петкова е достойна за написването на роман с множество сюжетни линии от ъндърграунда на Бургаския регион, пише сайтът Бесове

Първият й съпруг е адвокат Тодор Христов, който e син на най-влиятелната жена в Бургас председателката на Окръжния съд Дора Христова. Среща я в дискотека „Ла пиаца“, известна в годините на прехода като долнопробен вертеп. Там тя работи през нощта като сервитьорка. Тогава Деница е на 20 г. Сключват брак почти веднага – през 1992 г. Сватбата дава шеметен старт в живота на снахата на г-жа Дора Христова. Тя завършва право в Бургаския свободен университет през 1997 г. и се записва в историята на българското висше образование като първия дипломант на БСУ, назначен в правосъдната система. Това става през 1998 г. Дотогава ВСС отказва да назначава кадри в следствието, прокуратурата и съда, произлезли от частния вуз БСУ, поставяйки под съмнение легитимността на раздаваните от него дипломи. Деница Христова е назначена като съдия в Районен съд-Карлово благодарение на контактите на свекърва си Дора Христова, които по това време са на всички нива в съдебната система. Самата бивша свекърва все още не е прекратила адвокатската си практика и днес може да потвърди това, както и последвалите събития от краткия семеен живот на сина й с Деница.

Само след няколко месеца снахата е уредена в Районния съд в Поморие и набързо после в Районния съд в Бургас. Със същата скорост – за по-малко от две години тя вече седи в кабинет в Окръжния съд на Бургас и е дясна ръка на новата окръжна шефка Събина Христова. Бързото изкачване по стълбата нагоре обаче я "замайва" и в този период – около 2001-2002 г. Христова иска развод и отвежда при родителите си в жк „Славейков“ 3-годишният им син Виктор, тъй като, по думите на съпруга й, той вече бил неподходящ за нея. Започва тежко бракоразводно дело. Бащата непрекъснато получава отказ да види детето си. Докато се стига до опита за убийството му през юни 2003 г. Тогава той получава куршум, докато се прибира в семейното жилище на ул.“Кл.Охридски“ в центъра на града. Срещу него е стреляно от разстояние 5 метра, уцелен е в коремната област между бъбреците и белия дроб, в дясната ръка и в бедрото. Рикоширало парче олово се забива в кожената врата на съседния апартамент, в който живее директорът на бургаската опера - диригентът Иван Вульпе. Скандалът е огромен. В града на всеки втори от подземния свят е известно името както на поръчителя на стрелбата, така и на самия извършител. Името на посредника също е известно. В полицията са разпитани няколко влиятелни фигури – някои от които от съдебната система, но до разплитането на случая не се стига. Тогава Тодор Христов посочва директно името на бандита и твърди, че е от близкото обкръжение на бившата сервитьорка и съпруга. Дава показания и за друго покушение преди опита за убийство, за което е мълчал – друга мутра от града е счупила ръката на майка му Дора с предупреждение, че ще я убият, ако не престане да води дела за попечителство на внука си.

Майката и синът Христови нямат шанс да бъдат чути, въпреки, че уведомяват в подробности ВСС за случващото се в семейството им в периода 2002-2003 г. В този период разведената вече Деница Христова връща бащината си фамилия Вълкова и тръгва с охрана от цивилни ченгета, поставени пред дома й и пред детската градина. Има право, тъй като е магистрат. Срещу екссъпруга си съдия Вълкова подава над 10 жалби в прокуратурата - за телефонни и директни заплахи с убийство и че ще отвлече сина им. След стрелбата по него той пък предупреждава, че тя е единственият човек, който има нужда от смъртта му, тъй като е много богат – с хотел в Сл.бряг върху наследствена земя, два апартамента и магазин в центъра на Бургас. Междувременно името на съдия Вълкова гръмва в обществените среди като докладчик по знаковото дело срещу журналистката Катя Касабова, която разкрива чудовищна корупционна практика в просветния инспекторат и посочва редица големци от Бургас, чиито деца са записани без приемен изпит в елитни училища с фалшиви диагнози.

Историята става известна на цяла България година преди това, когато съдия Яна Колева от Районния съд произнася смразяващо тежка присъда, която предизвиква цялата медийна гилдия в България да се обедини в защита на колежката. Делото се поема от адвокат Александър Кашъмов от Програма Достъп до информация и се следи директно от Европейската комисия. Деница Вълкова е съдията, който на втората и последна инстанция, вместо да отмени присъдата, я потвърждава и така попада в учебниците по право на Оксфордския университет, където този казус до ден днешен продължава да се изучава като пример за антиправосъдие, раздавано в демократична държава. ЕСПЧ реабилитира Касабова в началото на 2011 г., но обезщетението, което тя получи като компенсация бе платено не от удържаните заплати на Деница Вълкова, а от джоба на обикновения български данъкоплатец.

Още едно криминално деяние е палежът на новия луксозен джип на екссъпруга й Тодор Христов, който изгоря като факла през 2006 г. в охраняемия паркинг под Операта. С днешна дата Деница Вълкова е омъжена за бургаски лекар, от когото има две деца. Той е от основателите на ГЕРБ. В момента носи неговата фамилия Петкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
28423 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2017.04.21 | 16:07

38
Ко са чудити бе на Царя Нина Чилова му напрай сфирка и стана министър. Кът ти е харесало толкова, купи й гривна, подари й една вафла, ама чак министър! Кът стигнат 50 - те някои савсем изкукват. "Всички правим сфирки, но само някои - на правилните хора!"
123*

2014.08.28 | 13:38

34
По голяма помия досега не бях чувала. Четете поръчкова статия, пълна с лъжи и гнусни нападки. Единственото вярно нещо е, че е завършила БСУ. Тодор - първият и съпруг наркоман и бандит, който тормозеше целият и род! Държеше се неадкватно, смесваше алкохола с някакви хапове, агресивен, изобщо парцал! Същият така мил адвокат разлепи никролози на Деница из целия град, а хората които стреляха по него са точно ония с които той си въртеше далаверите с наркотиците. Това е причината Деница да поиска развод. Не знам как е възможно да се пишат толкова много лъжи, да съсипеш авторитета на човек, който с къртовски труд е преминал през всички етапи на образованието си. Просто нямам думи! В каква мръсна и гнусна държава живеем!
AJ4A

2017.04.05 | 11:36

37
Пиша, не за да плюя, а за да коментирам фактите около новоназначен зам.министър - лице от което ще зависят милиони човешки съдби!!!! А ето ги и фактите: Според някои момичето било много свястно, адски почтено и трудолюбиво ..... За да се убедят хората дали това е наистина така, нека да си отговорят на следните въпроси (ако искаш и ти можеш да отговоириш на тях, при това публично): 1. Как едно свястно момиче се омъжва за човек, който по собствените ти думи е ..... "наркоман и бандит", човек, който смесва алкохола с някакви хапове, държи се агресивно, не човек, а парцал???? 2. Казваш, че тя е човек, който с къртовски труд е преминал през всички етапи на ...... образованието си ..... Нима другите няколко хиляди човека, завършили ПРАВО не са се трудили къртовски, но колко от тях са направили такава скоростна кариера и то в една от най-затворените системи, каквато е съдебната система на РБългария???? Дали девойката не дължи всичко на ......... майката на наркомана и бандита???? И ако това е факт ... 3. Човек, който ползва шуробаджанащината за издигането си в професията и в живота трябва ли да бъде наричан ТРУДОЛЮБИВ И ПОЧТЕН ЧОВЕК или по-скоро ПАРАШУТИСТ И ВРЪЗКАР???? 4. Като е толкова свястна, знаеща, можеща и най-вече ...... НЕЗАВИСИМА, защо заради нейно съдебно решение България е била осъдена в Международния съд за правата на човека???? 5. Дори да забравим за "петното", което е лепнато на държавата, кой плати финансовите щети, нанесени на България следствие на решението на съда в Страсбург - държавата с парите на данъкоплатците или ....... кадърната, трудолюбивата, почтената, честната и независима Деница с парите от собствената си заплата????? Който, когато отговори на тези въпроси, тогава ще има моралното право да защитава ТОТАЛНО КОМПРОМЕТИРАНАТА ДЕНИЦА ВЪЛКОВА-ПЕТКОВА, която вместо да бъде изхвърлена от съдебната система за опетняване името на България, доказан непрофесионализъм и неприлагане на законите, по незнайно какви критерии и с незнайно чие ходатайство е назначена за заместник-министър на правосъдието на Република България!!!!! П.П. Лелеееееее, защо говоря така за момичето ..... сигурно политическата й кариера се дължи на авторитета й от съда в .......... градчета като Карлово и Поморие, а не на факта, че отново се е омъжила за "когото трябва" - в случая, за един от основателите на Герб в Бургас?!?!?! Ето това защо България а не САЩ трябва да се нарича страната на неограничените възможности - дори в система, като българската съдебна система можеш да направиш главозамайваща кариера, дори докато си в отпуск за бременност, раждане и отглеждане на 3-те си деца!!!!!
абвг

2014.08.28 | 13:40

36
Забравили сте да напишете, как Тошко Христов, да е жив и здрав, ама и той не е стока, разлепи некролози на въпросната госпожа из целия град. Тогава бяха във вихъра на скандалите около развода им. Иначе за сервитьорството няма лошо, по морето 90 % от момичетата работят това докато са студентки.

2011.12.27 | 20:37

9
Първият й съпруг е адвокат Тодор Христов, който e син на най-влиятелната жена в Бургас председателката на Окръжния съд Дора Христова. Среща я в дискотека „Ла пиаца“, известна в годините на прехода като долнопробен вертеп. Там тя работи през нощта като сервитьорка. Тогава Деница е на 20 г. Сключват брак почти веднага – през 1992 г?????????????????
geri o hara

2014.08.28 | 13:39

35
дора христова не е била никога председател на окръжния съд, а зам. председател. ла пиаца беше елитна дискотека, а не бардак. няма нищо лошо да си сервитьор. много хора така хранят семейства, а други се издържат за да учат. елементарни хора мислят обратното. деница и тодор са женени от 1997, а не 92 г. след 6 години връзка. тази статия на комплексираната и озлобена журналистка касабова не отговаря на истината. няма и такова решение , което се чете в оксфорд. деница е отговорна, мотивирана и абсолютна професионалистка. злобата ще убие някои завистници. не е имала и няма нищо общо с престъпленията, в които я обвинява касабова. защо не попитат съпруга и? защо не го интервюират. що за медии? борисов прави най-добрият избор с това назначение. деница никога не е била долна жена, както я представят. всичко постига с къртовски труд. има три деца, за които се грижи. големият и син е отличник в математическа гимназия, спортист с много отличия и от международни състезания. това, че е имало версии при следствия, за цитирани в статиите престъпления, не означава нищо. КОЙ ПЛАЩА ЗА ТЕЗИ СТАТИИ. БСП, СИНИТЕ, ЦАРЯ... НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. НЕ ПЛЮИТЕ ДЕНИЦА. НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА. ДАЙ БОЖЕ НА ВСЕКИ НЕЙНИЯ УМ И ОТГОВОРНОСТ. не защитавам бойко. не съм видял хубаво от него. НО ДЕНИЦА ЗАСЛУЖАВА ЗАЩИТА В ТОЗИ МОМЕНТ!!!
онзи

2011.12.27 | 20:36

8
а какво е сервирала и за колко ?
ТЛСМ

2014.08.28 | 13:35

33
Герб - където проститутките стават министри!
Vasko

2014.08.27 | 18:39

32
""Иван Марков · Top Commenter Е тая съм я .... какви свирки прави не е истина , направо е прахсмукачка .... Изхвърлих й се върху гърдите и два пъти в устата й се изпразних , жабореши се с моята сперма , курвата мръстна. Даже в гъза й даде да я порна два - три пъти..... Мощно курве е това е"" Ехааа колега ти как го описа.......Вече се е издигнала,ще я порят хора със положение....Те всички във правосъдната с-ма и без това фелацио правят за пари,със какво е различе/на едн/а зам.Миниср/ка.......С няколко думи правосъдието в Бг си е чиста ПОРНОГРАФИЯ
Стар враг

2013.01.11 | 14:34

30
Чудя се как я търпят тая долна курва и има семейство с тоя доктор. А всеизвестния доктор рогоносец е май бивш шеф на отделение или на болница г-н д-р Костадин Симеонов Петков.
Нов враг

2013.01.11 | 14:37

31
Жена ти да не е курва бе ? А сигурно доктора е опънал жена ти, за да си толкова жлъчен. Доктора е имал една жена преди повече от 20 години и това е втората му, така че няма как да е рогоносец. Сигурно е сложил рога на теб......пази жена си :):):):)
данъкоплатец

2013.01.01 | 18:11

29
Ако,това е вярно за новия зам.министър,макар и 1%,нашия министър-председател издиша много здраво.

2013.01.01 | 18:10

28
Горко му на правосъдието, бедна България!
Оксфорд

2012.11.15 | 12:59

27
...и така попада в учебниците по право на Оксфордския университет, където този казус до ден днешен продължава да се изучава като пример за антиправосъдие...

Добави коментар

Водещи новини