Спипаха крадци на сплави от "Кремиковци"

  • 23 декември 2011 12:58

  • 1461
  • 2
Спипаха крадци на сплави от "Кремиковци"
©

Криминалисти на столичното Пето Районно управление „Полиция” (РУП) разкриха група, извършвала кражби на феросплави от АД „Кремиковци”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На този етап е установено, че от складове са изчезнали голямо количество скъпоструващи сплави. До реализацията на полицейската операция се стигнало след едномесечно разследване. В акцията са участвали и охранители на комбината. В момент на поредна кражба от складовите помещения са задържани шестимата извършители, единият, от които е непълнолетен.

Установено е, че с помощта на 43-годишния Р.Д. - служител към охранителната фирма на акционерното дружество, 36-годишният Т.И., 21-годишният Б.Д., 18-годишният С.Б., 22-годишният Д.А. и 17-годишен техен съучастник са преминали охранителните съоръжения. С инструменти за взломяване на врати те влизали в помещенията, откъдето с ръчни колички пренасяли феросплави и кабели до леките си автомобили, паркирани наблизо. След задържането са извършени лични обиски и в тях криминалистите намерили отвертки, щанги и ръкавици. Иззети са автомобилите, с които групата се придвижвала. При претърсване в дома на охранителя в с. Световрачене са открити два компютъра, принтер, скенер, автомати за вода, които по първоначални данни са откраднати от офис в сградата на комбината. Отново престъплението било извършено, докато Р.Д. бил на работа.

След 24-часовото задържане в ареста за 72 часа остават Т.И., Б.Д., С.Б. и Д.А. Петимата от групата са криминално проявени и осъждани за кражби, уточняват от СДВР. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава. До момента, само в рамките на този месец, са установени три техни набега в района на дружеството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1461 2

Коментари 2

Добави коментар
Атанас

2012.12.02 | 08:59

2
истинското ми име или телефон няма да кажа, с оглед на това че майка ми беше бита вчера от помощниците на въпросния Киро....
Атанас

2012.12.02 | 08:56

1
Един от служителите на МВР в участък Кремиковци, известен като Киро бицепса е собственика на склада за вторични суровини в Челопечене, тайно разбира се.С негов личен автомобил се изкарват цветни метали от завод Кремиковци, неговите колеги го прикриват и помагат, като останалите пунктове в района са подложени на полицейски тормоз, биват следени денонощно, работниците им биват арестувани безпричинно.Лично въпросния Киро е заплашвал двама от собствениците на складове в районна...казвам това от първо лице....изводите си ги правете

Добави коментар

Водещи новини