Пловдивският митрополит: В атаките срещу Църквата се вижда намесата на лукавия

  • 23 декември 2011 12:14

  • 1087
  • 1
Пловдивският митрополит: В атаките срещу Църквата се вижда намесата на лукавия
©

Скандалите около църквата са създадени изкуствено и дискредитират авторитета на духовенството. Това заяви в ефира на Дарик радио Пловдивският митрополит Николай.

"Едно малцинство от антирелигиозни фактори манипулира даже законодателството на Европа. Много закони бяха приети в българския парламент по директива на Европейския съюз, които противоречат на морала и добродетелите на нашия народ", добави владиката.

"Българската православна църква се противи на тези тенденции и затова различни медии дискредитират църквата по различни начини. Благодарение на такива медийни кампании може би и българското духовенство започна да се чувства като изметта за света", каза още митрополитът.

"Забравихме кой е учителят и кой е ученикът, кой е генералът, кой е войникът, кой е владиката, кое е папството. В тази тенденция на анархия, която се създава, се вижда намесата на лукавия", категоричен бе митрополит Николай.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1087 1

Коментари 1

Добави коментар
Вологес

2011.12.23 | 19:17

1
Що не се съберете всичките брадати, освинени скотове и да се гръмнете, а? Крайно време е църквата да бъде поставена в условията на пазарна икономика и да се издържа от последователите си. Тогава ще видим колко са истинските вярващи и няма да има нужда данъкоплатците да купуват ролекси и джипове на тая крадлива пасмина!

Добави коментар

Водещи новини