40 см сняг покри Перник

  • 06 януари 2017 13:15

  • 75833
  • 1
40 см сняг покри Перник
© Булфото

Сняг с дебелина 40 см е покрил Перник, съобщи общинският пресцентър.

Четиринайсет машини работят от 2.30 часа през нощта. Проходим е пътят при зимни условия в централната градска част и вътрешноградската магистрала. Затруднения има по улиците "Протожерица","Стара планина" и в кв. "Калкас". Там ситуацията по почистването се усложнява и от паркираните коли по платната, според кмета Вяра Церовска.

По думите й най-голяма активност са проявили жители на кв. "Тева", които са почистили пред жилищните блокове. Кметът припомни, че е желателно всички граждани и собственици на фирми и магазини да почистят площите пред сградите.

Освен трите фирми, с които община Перник има сключен договор, са ангажирани и допълнително трактори, за да се помогне в населените села.

Засега в община Перник няма бедстващи хора. От "Гражданска защита" са съдействали за изтеглянето на аварирал автомобил в село Черна гора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
75833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AZ

2017.01.08 | 14:40

1
от няколко години в Перник не се чисти зимата и тази сутрин не беше по различно. Като толко много са чистили защо имаше позачистени само главните улици в градът ,като общо са 6, 7 броя. Не може да се сравнява почистването в София,Варна и т.н. с позамитането в Перник. Който не вярва да посети Перник

Добави коментар

Водещи новини