Русе обявява грипна епидемия, удължават ученическата ваканция

  • 03 януари 2017 15:56

  • 9383
  • 0
Русе обявява грипна епидемия, удължават ученическата ваканция
© Булфото

Грипна епидемия ще бъде обявена от утре в област Русе, а ваканцията за учениците се удължава до 6 януари включително. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в крайдунавския град, след като днес се е състояло съвещание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Анализът за миналата седмица показва рязко повишение на пациентите с грип и с остри респираторни заболявания - 228,43 на 10 000 души. Най-много са заболелите деца до 4 години, следвани от тези между 5 и 14 години, както и младежите между 15 и 29 години.

От РЗИ припомнят, че по време на грипна епидемия в лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратяват детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации. При отсъствие на повече от 30 процента от учениците поради заболявания временно може да се прекратяват учебните занимания. В болниците се прекратяват свижданията и плановите операции.

От РЗИ информират още, че продължава ежедневното наблюдение и при установяване на тенденция за по-нататъшно покачване на заболяемостта Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще проведе следващо съвещание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини