Ето го стрелеца от Истанбул (снимки)

  • 02 януари 2017 16:14

  • 51690
  • 6
Ето го стрелеца от Истанбул (снимки)
©

Турската полиция публикува малко по-ясни снимки на издирвания за нападението в истанбулския клуб „Рейна” в новогодишната нощ. Той уби 39 души и рани над 70. Досегашните изображения и видеоклипове бяха твърде размазани.

Стрелецът все още се издирва и вероятно е свързан с организацията „Ислямска държава”, но не е местен, а вероятно е от Централна Азия, пише турският в. „Хюриет”. Без да цитира източник, изданието твърди, че нападателят може да е киргизстанец или узбекистанец.

Разследващите смятат, че е възможно той да е свързан с терористичната клетка, извършила тройния атентат на летището в Истанбул през лятото, в който загинаха 47 души и който беше приписан на ИД, допълва „Хюриет”, цитиран от БТВ.



Според изданието полицейските и разузнавателните служби на Турция са получили информации за риск от атака на ИД в нощта на Нова година. Информацията била за риск в няколко турски градове.

Тогава властите предприели множество арести и претърсвания през целия месец декември в опит да предотвратят евентуален атентат.

В друга статия изданието цитира журналиста Абдулкадир Селви, който пише, че Турция е била предупредена от американските разузнавателни служби на 30 декември относно терористична атака в Истанбул или Анкара в новогодишната нощ.

Същевременно италианският в. „Стампа” пише, като се позовава на специалния си пратеник в Истанбул Джордано Стабиле, че във връзка с нападението са били разпитани 63 души, заподозрени, че са част от клетки на ИД в Турция.

Така разследващите са стигнали до подозрението, че нападателят е от Централна Азия, от Киргизстан или Узбекистан. Преди това се твърдеше, че нападателят може би е от арабски произход.



Според пратеника на „Стампа” разследващите дори разполагали с име на заподозрян.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
51690 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ВАЖНО!

2017.01.05 | 17:18

6
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2017.01.05 | 17:18

5
Пред Халите се мотае.
Истината

2017.01.05 | 17:18

4
Това е операция под фалшиво знаме исценирана от ЦРУ (САЩ), МОСАД (Израел), ФСБ (Русия) и турските тайни служби. Искат НОВ СВЕТОВЕН РЕД!

2017.01.04 | 19:44

3
а, ясно кой е. има две очи, нос и уста. ама не се вижда дали има очи в орбитите.
Отряден

2017.01.04 | 19:44

2
Да се изключи от комсомола
Бойко Борисов е уникален педераст!

2017.01.04 | 19:44

1
Този прилича на гербераст, като онзи, където ритна момичето в Германия! Хубавата новина е, че Боко Тиквата повече никога няма да види власт!

Добави коментар

Водещи новини