Грипна епидемия е обявена в Габрово, Дряново и Трявна

  • 30 декември 2016 12:03

  • 16616
  • 1
Грипна епидемия е обявена в Габрово, Дряново и Трявна
© Булфото (архив)

В три от четирите градове на Габровска област от днес е обявена грипна епидемия. Причината е нарасналата заболяемост през последната седмица - 333 заболели на 10 хиляди души.

Това съобщиха от Оперативния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Най-много заболели има сред децата до 4-годишна възраст, възрастовите групи от 5 до 14 години и от 15 до 29 години също сред засегнатите от остри респираторни инфекции. В община Севлиево засега грипна епидемия не е обявена, тъй като заболяемостта там е около 103 на 10 хиляди души.

От днес в Габровска област, с изключение на Севлиево, се преустановява работата на детските и женските консултации, спират се плановите операции и свижданията в болниците. Дните 5 и 6 януари са обявени за неучебни в Габрово, Дряново и Трявна, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хора това не се търпи

2016.12.30 | 19:27

1
Тази година не-изчакаха да минат празниците, заразиха населението по-рано и съсипаха празниците...Почти всяко семейство има поне 2-ма от грип...Мамацита им гадна на тая фармацефтична мафия, за пари сеят зарази по целия свят, да трупат милярди...Докторите мълчът, понеже и те лапът от прегледи и комисионни за кой лекарства да изпишват, политиците мълчът, защото и те са в кюпа...

Добави коментар

Водещи новини