В Ловеч забраниха продажбата на пиратки

  • 30 декември 2016 11:03

  • 1775
  • 1
В Ловеч забраниха продажбата на пиратки
©

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед е забранила продаването, хвърлянето и възпламеняването на бомби, пиратки и други гърмящи и пожароопасни стоки и предмети на обществени места, съобщават от общинската администрация.

Забраната се отнася за територията на учебни заведения, детски градини, пазари, дискотеки, питейни заведения, обществени превозни средства, стадиони и и на места, намиращи се до леснозапалими материали. Същата заповед забранява употребата на всякакъв вид саморъчно направени взривни вещества, стрелбата с въздушни пушки и огнестрелно оръжие, независимо от притежавано разрешително.
Ограниченията целят да се предпази населението от нежелателни последствия в празничните дни около Нова година. Забраната не важи в случаите, за които има изрично разрешение.

Припомня се, че продажбата на пиротехнически изделия трябва се извършва от търговци с надлежното разрешително, като се спазват условията за съхранение и опаковане. При нарушения на заповедта ще се налага глоба за физически лица, а на юридически лица - имуществена санкция според наредбите на общината. Контролът по изпълнение се възлага на началника на Районното управление на полицията в Ловеч и директора на ОП "Контрол и сигурност" в Община Ловеч.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.12.30 | 11:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини