Помагат на потребителите при проблеми с ВиК и Топлофикация

  • 29 декември 2016 10:16

  • 3711
  • 2
Помагат на потребителите при проблеми с ВиК и Топлофикация
© КЗП

Комисията за защита на потребителите и Федерацията на потребителите в България ще сключат меморандум за сътрудничество с цел защита на гражданите.

Пред БНР председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов обясни, че Федерацията има широка мрежа от филиали в страната и богат опит в решаването на проблеми, свързани с естествените монополисти като ВИК – дружествата и Топлофикациите.

"Всъщност ние работим в тясно взаимодействие с неправителствените организации, които са на терена на потребителската защита много активно. Така че този меморандум е една формална изява на нещо, което вече съществува. Аз се надявам, че ще бъде един допълнителен тласък за това, както ние като институция, така и неправителственият сектор, да продължим с реални действия да присъстваме активно на пазара и да следим за това да няма или да намалим до минимум нарушенията на потребителските права", коментира Маргаритов.

Той спомена, че още през миналата година КЗП е сключила подобно споразумение с неправителствена организация, която защитава правата и интересите на по-възрастните хора.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.08 | 07:44

2
ОТ КАКТО ВКАРАХТЕ ХИЛЯДИ В ГРОБА

2016.12.29 | 16:52

1
Ще помогне само революция и ликвидация на посредническите фирми, създадени от Костов. Друго спасение няма.

Добави коментар

Водещи новини