Службите за сигурност на САЩ очакват масови протести в деня на встъпването в длъжност на Тръмп

  • 28 декември 2016 10:16

  • 2069
  • 1
Службите за сигурност на САЩ очакват масови протести в деня на встъпването в длъжност на Тръмп
© gettyimages (архив)

Гарантирането на сигурността в деня на встъпването в длъжност на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като президент на САЩ може да се окаже най-сложната подобна задача в съвременната история, пише в. "Ню Йорк таймс" в електронното си издание, като се позовава на източници, участващи в подготовката за церемонията.

Над 30 държавни агенции ще отговарят за сигурността по време на тържествата на 20 януари, когато се очаква столицата Вашингтон да бъде наводнена от голям брой протестиращи и близо милион поддръжници на Тръмп. Агенциите са разтревожени заради опасността от конфронтации между групи американци, които все още са дълбоко разделени след изборите, в момент, когато милиони хора по света ще наблюдават случващото се във Вашингтон.

Над 3200 полицаи от цялата страна и около 8000 членове на Националната гвардия ще бъдат на разположение да помагат с контрола на движението на хора и превозни средства в града. Още 5000 военнослужещи ще бъдат в готовност да окажат помощ за гарантиране на сигурността, посочва "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
2069 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.30 | 05:18

1
STARATA ZLOKOBNA ERA SI OTIVA - DA JIVEE NOVATA

Добави коментар

Водещи новини