Митрополит Йоан организира коледен концерт във Варна

  • 23 декември 2016 10:05

  • 1342
  • 0
Митрополит Йоан организира коледен концерт във Варна
© Булфото (Архив)

На 27 декември от 18.00ч. в концертната зала на Градска художествена галерия – Варна ще се състои Рождественски концерт.

Той се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и е посветен на 60 годишнината от създаването на мъжки църковен хор при Катедрален храм "Успение Богородично", съобщиха от Светия синод.

В концерта участие ще вземат: детски хор при Катедралния храм "Успение Богородично" с диригент Веселина Симеонова, детски хор "Ангели" при храм "Св. Атанасий" с диригент Евгения Григорова, мъжки църковен хор при Катедрален храм "Успение Богородично" с диригент Нели Макавеева, смесен хор при храм "Св. Николай Чудотворец" с диригент Наталия Ладинска и дамски камерен хор при храм "Св. Атанасий" с диригент Евгения Григорова.

Акцентът в програмата на концерта е върху църковни песнопения, създадени от български композитори – Христо Манолов, Добри Христов, Петър Динев, иконом Кирил Попов. Ще се изпълнят песнопения и от Бортнянски, Копилов, Дектерьов, Третяков и др. Органзатор на събитието е Варненска и Великопреславска митрополия. Входът е свободен.

След края на концерта Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще обяви стартиране на кампания за набиране на средства за спешен ремонт на покрива на Катедрален храм "Успение Богородично" гр. Варна, който е в лошо състояние.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини