Първанов: Плевнелиев грубо погази и наруши Конституцията (видео)

  • 21 декември 2016 12:56

  • 12599
  • 8
Първанов: Плевнелиев грубо погази и наруши Конституцията (видео)
© Novini.bg

Аз съм под прясното впечатление от изявлението на президента на Републиката г-н Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който току-що след един мандат на гафове, грешки, неудачни стъпки, на финала грубо наруши Конституцията на Република България.

Това каза лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по време на пресконференция в Народното събрание. Президентът е задължен в случай на несъставяне на кабинет да свика и организира служебно правителство. Това изрично е записано в чл. 99, ал. 7, без да съдържа този текст в себе си възможности може или не може. Г-н Плевнелиев би трябвало да знае, че това не е концерт по желание. Служебно правителство трябваше да има. Какво отношение към него ще има новоизбраният президент е друг въпрос, каза още Първанов

Плевнелиев се спасява от импийчмънт единствено от липсата на време. Президентът трябва да понесе сериозна политичиска и държавническа отговорност за решенията си, защото наруши конституцията. Омръзна ми да слушам как на мястото на слабото правителство на Бойко Борисов трябва да се състави още по-слабо правителство. Днес това грубо погазване на Конституцията е водещата тема. Плевнелиев направи това под натиска на онзи, който го посочи за президент преди 5 години, категоричен беше лидерът на АБВ.

Наистина става дума за нарушение на Конституцията. Малки са сроковете за импийчмънт обаче. Не мога да укорявам новоизбраният президент ген. Румен Радев за това, че е отказал да участва във формална процедура. Наистина той в момента няма правомощия и няма отговорност. Няма логика в това той да споделя по такъв един начин отговорността“, коментира Първанов. Плевнелиев трябваше да има готов свой вариант. Радев идва на ход от 22 януари, каза още Първанов.

Конгресът на АБВ е насрочен за 15 януари. На този конгрес съгласно устава, а основните документи трябва да се четат и да се знаят, може да бъде освободен председателят. И това ще се случи. Оттам нататък не бих искал да се занимава с оперативна работа, но ще остана на разположение и ще продължа да бъда ангажиран с всичко онова, което АБВ прави. Народът иска промяна. Това се вижда на всяка стъпка. Ако няма зрялост, мъдрост и ангажираност на политическите ръководства, на лидерите, защото в случая лидерството наистина е важно, то тогава това очакване и стремеж на хората към промяна може да избие във всякаква посока. Може да роди, да не дава Господ, чудовище. Да се стигне до крайни варианти, каквито виждаме в други страни, затова и ние се опитваме да дадем знак, че в една партия като АБВ нещата могат да се случват цивилизовано, но да водят към една ясна категорична промяна - към политиките, идеите и хората, които ги реализират, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12599 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
миии

2017.01.15 | 14:08

7
стига с тия изказвания на доказани мафиоти!!!!!!!!!!!
муууу

2017.01.15 | 14:08

8
НЕ МОЖЕ САМО ЯДЕНЕ ПЕДАЛ ..ТРЯБВА И АКЪЛ И ДА СЕ ЧЕТЕ ,НЕ ВИНЕТУ ..А КОНСТИТУЦИЯТА ПОНЕ..
Пешев

2017.01.15 | 14:07

5
Първанчо е КРАДЛИВ МРЪСТНИК !

2017.01.15 | 14:08

6
не шеф ,всички са такива ..вече 26 години ..я кажи скача ли по митингите или ..упс ..двата пръста са ти белязани ..май от тогава не си ги вадил от гъза омазания..

2017.01.15 | 14:07

3
тоя педал плювньо нама толкова акъл ..да се сети да подложи на генерала.динена кора ..явно наскоро е ходил до козяк..и там са му подсказали как да прекара генерала ..и въпреки че за военните нямам добро мнение ..все пак не случайно е генерал..но пасаран,педал..
p

2017.01.15 | 14:07

4
А тоя педал баща ти е сгрешил в оная к... майка ти, дрисльо!

2017.01.15 | 14:07

1
МРЪСНА КУРВА
морския

2017.01.15 | 14:07

2
НЕЕЕЕЕЕЕ,само трипчо!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини