Основна версия за палежа в "Дружба" е разчистване на сметки

  • 21 декември 2011 16:40

  • 1035
  • 1
Основна версия за палежа в "Дружба" е разчистване на сметки
©

Една от основните версии за палежа от тази нощ в столичния кв. „Дружба” е разчистване на сметки. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след заседанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Действително, от тези палежи, които имаме, впоследствие - от задържанията на трите лица по основните палежи на територията на София, има палежи, които са с чисто криминален елемент, посочи Цветанов. Той даде за пример единия от двата случая от днес – в столичния кв. „Дружба”, където беше запален автомобил S-класа на 24-годишен криминално проявен собственик, който е безработен. Не е от тези случайно избрани български граждани, на които са им запалили автомобила определени лица, подчерта Цветанов.

„Работим по всички случаи. Колегите анализират информацията ежедневно и се полагат максимални усилия и се осигурява допълнително ресурс, за да бъдат гражданите спокойни”, каза Цветанов. Искам да благодаря на гражданите, които в някои от случаите ни помогнаха съществено, заяви той.

„За последните 2 - 3 дни има случаи, които бяха регистрирани. Имаме изведени версии по определени случаи, за които гражданите са ни помогнали. В някои от случаите, когато говорим за криминално деяние спрямо криминално проявено лице, не получаваме никакво съдействие за евентуалните извършители или поръчители, които биха могли да провокират този палеж” - каза той.

Съчетанието на наркотици и алкохол е провокирало един от задържаните за палежите в столицата да извърши това деяние, каза още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите на Цветанов – освен масовите палежи на Юлиян Ковачки, при останалите случаи, за които бяха задържани две лица, единият е наркозависим, а другият е извършил това деяние след употреба на наркотици и на алкохол и съчетанието на тези вещества е провокирало това поведение. Лицето е направило пълни самопризнания и срещу парична гаранция от 1700 лв. е освободено, каза вътрешният министър. Във вторник Софийски районен съд освободи 27-годишния Радослав Стоянов, който бе задържан за палеж в столичния кв. "Захарна фабрика".
„Всеки случай е строго индивидуален. Има случаи, които могат да бъдат извършени от едно лице, както в случая - Ковачки. След големия интензитет, който беше констатиран в един кратък период от време, се провокираха и подобни форми и начини за решаването на лични взаимоотношения между определени лица”, каза Цветанов.

Запитан – да разбираме ли, че няма една група, която да цели масова психоза, Цветанов посочи: Анализирайки информацията, има изведени версии, но не бих искал да ги конкретизирам, докато не бъдат потвърдени. Може да бъде организирано, може да бъде и самосиндикално, както в случая го направи Ковачки. Ковачки е обвинен за 5 палежа на коли в столицата, но направи самопризнания за общо 23 палежа на територията на София.

Цветанов посочи, че Ковачки се е отметнал от самопризнанията си, след намесата на адвоката по време на разпита. Ковачки дори си спомни и сподели пред колегите за палежа на приемната в кв. Младост и за палежа през август месец тази година, спрямо човек, с когото в имал взаимоотношения и прекратен договор, допълни Цветанов.

За палежите в кв. „Хаджи Димитър” се намери също връзка между потърпевшия и извършителя. Нямаме други лица, които да са съпричастни към тези палежи, подчерта Цветанов.

Последвайте канала на

1035 1

Коментари 1

Добави коментар
bg tsar

2011.12.22 | 01:57

1
Cecko da ne se pravi na umrqla riba,a da se razpravi s vseizvestniq mango Boce,koito e izvesten s banditskite si izpalnenia oshte ot detska vazrast.Ako ministara ne znae,kak da se spravi da doide i da me popita ,6te mu razkaja,kak mu razbih mutrata na Bockata prez dalechnata 1981-va godina.

Добави коментар

Водещи новини