Нов случай на агресия в училище разгневи учителите

  • 16 декември 2016 09:52

  • 8703
  • 2
Нов случай на агресия в училище разгневи учителите
© Getty Images (Архив)

В интернет тръгна петиция против насилието на учители. Събирането на подписали се е започнало на 13 декември. До момента има 346 души, които са застанали зад петицията, показа проверка на Novini.bg

Авторите на петицията, която е публикувана в peticiq.com, са учители и заинтересовани лица от Фейсбук групата „Учители за силно българско образование“ и "Педагози". Те са изпратили и отворено писмо до Министерството на образованието и науката (МОН) с настояване да се обърне внимание на зачестилите случаи на агресия. Конкретният повод пък е нападение над учител пред 5-то основно училище „Христо Ботев“ в Кюстендил.

Нападнатата учителка била дежурна и съпровождала учениците до училищния автобус. Тя помолила агресивния мъж да не се занимава с децата. Тогава той я ударил два пъти в лицето, при което счупил очилата ѝ. Учителката е в стрес и е в болнични за една седмица.Организаторите на петицията отчитат и нарастващата тенденция родители да се саморазправят с деца. Отбелязват, че с влизането на новите законодателни промени в сила има "жесток натиск"на родители над учителите.

"Тази ситуация, разбира се, има своя предистория, в която се корени значителна част от проблемите в образованието днес и тя е свързана с въвеждането на делегираните бюджети в ролята им на единствен и незаменим начин за финансиране на всички учебни заведения в страната", отбелязват още поддръжниците на петицията.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shoni

2017.01.12 | 07:50

2
Безнаказаната агресия, явно отражение на упадъка на моралните устои на обществото от 10 ноември 1989 г насам.През Възраждането на УЧИТЕЛЯ се е гледало като на най-важния човек в обществото, този който сее семето на знанието, а сега учителя се гледа като на отрепка без никакво уважение.Жалко за такава нация.Явно ОБРАЗОВАНИЕТО се нуждае от мащабна реформа.
Angel

2017.01.12 | 07:50

1
Propadnala nacia narrkomani i alkoholici

Добави коментар

Водещи новини