Бил Гейтс призова Доналд Тръмп да вдъхновява като Джон Кенеди

  • 14 декември 2016 07:34

  • 5146
  • 4
Бил Гейтс призова Доналд Тръмп да вдъхновява като Джон Кенеди
© Getty Images

Съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс призова Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да вдъхновява САЩ, както навремето е направил Джон Кенеди с космическата програма, предаде Франс прес.

"Както президентът Кенеди говореше за завладяването на Космоса и получи подкрепата на цялата страна за този проект, мисля, че независимо дали става дума за образование или борба с епидемии, може да има насърчителни послания, които показват, че администрацията на Тръмп ще организира нещата, ще премахне регулационните препятствия и ще превърне Америка в лидер в нововъведенията", заяви филантропът по телевизия Си Ен Би Си.

Милиардерът Бил Гейтс, който заедно с други богати дарители създаде нов фонд за инвестиране в чисти технологии, уточни, че е говорил по телефона с Тръмп за пръв път едва неотдавна и подчерта, че те имат "много общи приятели".

Утре Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще се срещне в Ню Йорк с шефовете на редица големи технологични компании като Джеф Безос от Амазон, Тим Кук от Епъл, Сатя Надела от Алфабет (Гугъл) или Илон Мъск от Тесла и Спейс Екс.

Очаква се бъдещият президент да прикани тези бизнес лидери да създадат работни места в САЩ. Миналата седмица Тръмп заяви, че би искал Епъл, чиито смартфони се произвеждат в Китай, да отвори голям завод в САЩ.
Голяма част от технологичния сектор обаче подкрепяше Хилари Клинтън по време на президентските избори, така че Тръмп ще е във враждебна среда, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
5146 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.01.27 | 12:55

4
А аз призовавам Бил Гейтс да си смени професията, по-бъгясали прогами, които да се разпространяват в такъв голям мащаб никой не е правил.
Sun Tzu

2016.12.16 | 07:44

2
A leader leads by example, not by force

2016.12.16 | 07:49

3
I haven't see anybody talking about force. You are smoking something making you really sick.
заядлив

2016.12.16 | 02:17

1
Сатя Надела е от "Майкрософт"!

Добави коментар

Водещи новини