Фотоизложба разказва за света на децата с увреждания

  • 15 декември 2016 09:00

  • 3493
  • 0
Фотоизложба разказва за света на децата с увреждания
©

Снимките изваждат на бял свят съществуването на хората с увреждания. Фотографията е моят начин да допринеса за тяхната кауза. Това заяви пред Novini.bg фотографката Красимира Василева. Днес тя открива изложба, посветена на Любчо, който страда от детска церебрална парализа.

В Централния военен клуб в София тя ще представи 22 снимки на Любчо и неговото семейство. Тя научава за историята му преди около четири години. Приема присърце историята му - той остава сирак още преди да се роди, след като пиян шофьор убива майка му и баща му на пешеходна пътека. Красимира печели наградата на БГ Прес Фото 2016 с кадър от живота на Любчо. Целта й е да привлече вниманието към проблемите на хората с увреждания. Затова и за изложбата е отправила покана към омбудсмана Мая Манолова, столичния кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Офелия Кънева и др.

"Чрез фотографията мога да покажа всичко това, от което са лишени тези деца. Веднъж са ощетени от съдбата, а втори път са социално изолирани. Необходими са общи усилия. В една такава битка трябва да се използват всички средства и всички способи, за да повлияем и да помогнем.", убедена е Красимира.

А за Любчо тя казва, че е много борбено дете.

"В нагласата му към света няма отпечатък от това, което му се е случило", отбелязва още Красимира.

За нея фотографията е хоби и тя има друга постоянна професия. Отдала се е обаче да заснема социално значимите събития у нас. Често може да е видите и на протеста на майките с деца с увреждания. Изложбата ще се състои днес от 17 ч. На нея ще се събират дарения за Любчо. На благотворителен търг ще бъде разигран и фотоапаратът, който е връчен на Красимира за хуманистична фотография.

Може да помогнете на Любчо с дарение на сметка:

IBAN: BG25RZBB91551000646190

BIC: RZBBBGSF

Lybomir Ivajlov Elenkov

Любомир Ивайлов Еленков

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини