Българската хранителна банка започва дарителска кампания

  • 13 декември 2016 15:12

  • 1299
  • 0
Българската хранителна банка започва дарителска кампания
© Булфото

Българската хранителна банка (БХБ) започва първата национална кампания за повишаване на обществената информираност и привличане на максимален брой съмишленици в подкрепа на каузата й в борбата с разхищаването на годна храна на фона на глада в страната.

Кампанията на Българска хранителна банка е под мотото "Стани един от нас! Дари надежда!". Тя има за цел да даде възможност на всеки човек да се присъедини и подкрепи усилията ни за това да има по-малко гладуващи хора в България. Това обяви изпълнителният директор на БХБ Цанка Миланова при откриването на кампанията днес.

Отправен бе призив към всички желаещи да подпомогнат дейността на БХБ финансово, да се включат в DMS кампанията - "Стани един от нас! Дари надежда!" и да дарят средства, като изпратят кратко съобщение с текст DMS HRANA на номер 17 777. С всеки един лев, БХБ ще осигури 10 порции храна на нуждаещи се деца, възрастни семейства в затруднение.

"Помощта достига до деца, лишени от родителски грижи, хора с увреждания, кризисни центрове, многодетни семейства, комуни за хора със зависимости и други", подчерта Миланова.

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която е сред подкрепящите кампанията, каза, че ще се включи с целия си ресурс в нея. От следващия понеделник стартира и кампания "Безостатъчно щастливи", чрез която също ще се раздават храни на нуждаещи се предколедно, обяви тя.

Манолова връчи специален приз от името на омбудсмана на Цанка Миланова за всеотдайната й работа.

По данни на БХБ близо 670 000 тона годна за консумация храна се унищожава у нас всяка година, при положение че над 1,58 милиона българи живеят под прага на бедността с по-малко от 330 лв. на месец.

През отиващата си 2016 г. БХБ е успяла да достигне до двойно повече места в сравнение с 2015 г. и да подпомогне с 35 на сто повече нуждаещи се.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини