ВСС освободи Методи Лалов от поста председател на СРС

  • 13 декември 2016 13:52

  • 3281
  • 1
ВСС освободи Методи Лалов от поста председател на СРС
© Булфото (архив)

Съдийската колегия освободи председателя на Софийския районен съд Методи Лалов от поста му и така напрактика прие оставката му. Предложението тя да бъде гласувана днес беше направено от Светла Петкова.

Оставката на Лалов беше подкрепена от осем души. Четирима бяха против. Част от членовете на съдийската колегия смятаха, че разглеждането на оставката на Лалов трябва да се случи през януари, защото той е поискал да бъде освободен от 1 февруари.
Методи Лалов подаде оставка успоредно с протеста на работещи в съда, заради свръхнатовареността и отказа, според него, на ВСС да се реши този проблем.

Камен Иванов изрази мнение, че твърде много се бърза с гласуването на оставаката и за това няма да участва във вота. Юлия Ковачева каза, че ще гласува против, защото този казус не изисква неотложност като разглеждане. Георги Колев беше на мнение, че в протеста е имало и политическа нотка. Соня Найденова е на позиция, че този дебат показал "размахване на пръст". В думите на Найденова Георги Колев видя лични нападки. Хора се възползват от протеста на съдиите, каза още председателят на ВАС. С освобождаването на Методи Лалов няма да се решат проблемите на районйия съд в София, каза председателят на ВКС Лозан Панов.

Последвайте канала на

БТА
3281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ваня

2016.12.13 | 14:38

1
Хайде, следващите оставки да са на Георги Колев и Димитър Узунов! Да, ама не, трябва доблест за такава постъпка!

Добави коментар

Водещи новини