Асад: Победата в Алепо ще е важен етап по пътя към край на войната

  • 07 декември 2016 21:12

  • 7810
  • 3
Асад: Победата в Алепо ще е важен етап по пътя към край на войната
© gettyimages (архив)

Сирийският президент Башар ал Асад каза, че настъплението на сирийската армия в Алепо от последните дни напълно ще промени хода на сраженията в цяла Сирия. Алепо е "последната надежда" на бунтовниците и тези, които ги подкрепят, след провала им в битките за Дамаск и Хомс.

Той даде интервю за сирийския вестник "Уатан", което ще излезе утре, съобщиха осведомителните агенции, предаде БТА. "Решението за освобождаване на цяла Сирия е взето и Алепо е част от него", заяви Асад. Победата в Алепо не значи край на войната в Сирия, но е "важен етап" по пътя към края на конфликта, посочи той. "Освобождаването на Алепо ще означава провал на заговора на регионалните сили и на Запада срещу Сирия", заяви сирийският президент.

Русия никога не се е опитвала да налага на Сирия свои решения, посочи Асад. Той заяви, че сирийското правителство не смята цялата сирийска опозиция за "чужди агенти" и е готово да преговаря с тези, които не са свързани "с терористите и с чуждите специални служби". Асад каза, че споразуменията за локални примирия, които се сключват между неговото правителство и въоръжени групировки в различни райони на Сирия са "реално и практическо решение на конфликта".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2016.12.16 | 07:31

3
Същият изрод като нашият подлизурко.Ама на такива краят е един

2016.12.16 | 07:28

1
Войната ще свърши , но ти къде ще се криеш рязана гадино ?
КАК КЪДЕ ...

2016.12.16 | 07:29

2
НА МАЙКА ТИ МЕЖДУ КРАКАТА

Добави коментар

Водещи новини