1 г. условно за мъж потрошил автомобил за дълг от 30 лв.

  • 20 декември 2011 15:14

  • 669
  • 0
1 г. условно за мъж потрошил автомобил за дълг от 30 лв.
©

За противозаконно повреждане на чужд автомобил, Районният съд постанови осъдителна присъда за 32-годишния А. Ангелов от Варна.

В процедура на съкратено съдебно следствие, съдът му наложи условно наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение да бъде отложено с 3 години изпитателен срок.

Подсъдимият бе признат за виновен, че на 31 март т. год. унищожил предно ляво стъкло, повредил патрон на заключващото устройство на предните врати, контактния ключ, издърпал кабелите на алармата и имобилайзера, както и залял с течност и опушил задния капак на лек автомобил "Сеат". Деянието е извършено около 5 часа рано сутринта, след употреба на алкохол.

Подсъдимият няколкократно преди инцидента се опитвал да си получи парична сума в размер на 30 лева, дадена в заем на пострадалия. Повлиян от последния отказ на мъжа да върне заема, Ангелов се почерпил с алкохол, отишъл пред дома му, повредил паркирания отпред автомобил и се опитал с неустановена течност да го запали, но в резултат се стигнало само до опушване на задния капак. Общата стойност на унищоженото чуждо имущество е 2030 лв.

32-годишния А. Ангелов има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати на пострадалия граждански ищец обезщетение за нанесените имуществени вреди в размер на 2030 лева, ведно със законната лихва от момента на увреждането. 15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини