Изчезнаха активистки на ФЕМЕН

  • 20 декември 2011 10:36

  • 2088
  • 0
Изчезнаха активистки на ФЕМЕН
©

Организацията не знае къде са нейни членки, изчезнали след акция пред сградата на беларуския КГБ в Минск, предаде Интерфакс.

"Телефоните на четири момичета са изключени. Членките ни са били няколко часа на свобода, после се стягаха да пътуват и изведнъж изчезнаха", каза пред медията представителка на организацията. "Както съобщиха снощи журналисти, момичета не са в нито едно от управленията на милицията в центъра на Минск, има някакъв шанс да се свържем с тях, ако са в съда. Но всичко говори, че момичетата са в КГБ", допълни тя. Властите в Беларус казаха, че не знаят къде се намират активистките.

Активистки на украинската организация вчера проведоха акция по повод годишнината от поредната победа на президента на Беларус Александър Лукашенко във вота за държавен глава. Момичетата се съблякоха голи до кръста и носеха плакати "Да живее Беларус" и "Свобода за политическите затворници !". По първоначални данни по време на протеста бяха арестувани няколко журналисти, а момичетата са успели да се скрият.



Последвайте канала на

Валери Зайцев
2088 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини