14 г. затвор за мъж, намушкал жена си 5 пъти в магазин в Търговище

  • 28 ноември 2016 18:40

  • 14918
  • 0
14 г. затвор за мъж, намушкал жена си 5 пъти в магазин в Търговище
© Getty Images/Guliver

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище състав на Търговищкия окръжен съд днес произнесе ефективна присъда от 14 години лишаване от свобода при строг режим спрямо 48-годишния Живко К. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Живко К. бе предаден на съд за опит за убийството на съпругата си, извършен предумишлено - престъпление по член 116, ал. 1, т. 9, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Съдът уважи частично и граждански иск от 35 000 лева.

На 11 февруари 2016 г. Живко К. влязъл в магазин "Оазис" в града, където работела съпругата му, която била поискала да се разделят заради вложени отношения. Това бил поредният опит от нейна страна да напусне Живко К.,заради избухливия му нрав и агресия.
В магазина подсъдимият извадил нож и внезапно нанесъл три удара в областта на корема на съпругата си, а след това - още два в гърдите. Живко К. направил опит да се самоубие, като си нанесъл удари със същия нож в корема и гърдите.

Двамата били откарани за лечение в болницата, а след възстановяването му Живко К. е задържан с мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Търговищкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Сега Живко К. е приведен в затвора в Плевен.

Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор, както и за кражба.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини