Гледат мерките за неотклонение на задържаните за бунта в Харманли (снимки)

  • 28 ноември 2016 13:43

  • 4296
  • 1
Гледат мерките за неотклонение на задържаните за бунта в Харманли (снимки)
© Булфото

Съдебните дела за определяне на мерки за неотклонение на задържаните след бунта в регистрационно - приемателния център за бежанци в Харманли миналия четвъртък 18 мигранти започнаха малко след 13 часа днес.

Тогава съдия Минка Китова даде ход на първо на процеса срещу Джамил Шинурай, Забиуллах Торхай, Забиуллах Хотак, Идрис Бабакархел и Календар Уафа. Съдът ще гледа днес общо 3 дела с по 5 обвиняеми и едно дело с трима непълнолетни обвиняеми. Съдийските състави са два, а държавен обвинител и по четирите дела е Маргарит Стоилов.

Ще се пледира за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", каза прокурор Стоилов, цитиран от БТА. Обвиненията са за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводено със съпротива на орган на власт. Предстои да бъдат повдигнати и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за нанасяне на телесни повреди след изготвянето на експертизи, добави държавният обвинител.

Началото на делата се забави повече от два часа от планираното заради липсата на преводач от езика "пущу", който се говори в Афганистан. Според съдия Китова материалите по делата са обемисти, като само в томовете по първото има 320 страници. Колежката и Ива Гогова ще председателства втория съдийски състав.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Само България

2016.11.30 | 07:09

1
Тези заслужават да стоят в ареста и да се екстрадират обратно в тяхната дърва. Те са бъдещи терористи. Мислете за децата си.

Добави коментар

Водещи новини