Тръмп избра Катлийн Макфарланд за заместник-съветник за националната сигурност

  • 25 ноември 2016 21:02

  • 2820
  • 1
Тръмп избра Катлийн Макфарланд за заместник-съветник за националната сигурност
© gettyimages (архив)

Новоизбраният президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския назначи Катлийн Макфарланд за свой заместник-съветник за националната сигурност, съобщи сп. "Политико", цитирано от ТАСС.

Не се уточнява какви ще са задълженията на 65-годишната Макфарланд. Съветникът на президента на САЩ за националната сигурност обикновено има няколко заместници. Макфарланд е от Републиканската партия. Назначението й не се нуждае от одобрението на Сената. В момента Макфарланд е анализатор на телевизия Фокс по въпросите на сигурността. В миналото е работила в Белия дом и Пентагона при управленията на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън. През 2006 г. прави неуспешен опит да влезе в Сената.

Преди няколко дни Тръмп обяви, че негов съветник за националната сигурност ще бъде генерал-лейтенант Майкъл Флин, който от 2012 до 2014 г. е бил директор на военното разузнаване на САЩ. Флин е регистриран член на Демократическата партия, който на сегашните президентски избори подкрепи републиканеца Тръмп, отбелязва ТАСС. Служител от екипа на Тръмп съобщи, че новоизбраният президент е избрал за юридически съветник на Белия дом Дон Макган, който е финансов адвокат.

Последвайте канала на

БТА
2820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.11.26 | 04:39

1
Udobrqvam

Добави коментар

Водещи новини